in , ,

Ted Chiang’ın “Gördüğünüzü Beğenmek” Öyküsü Dizi Oluyor

Arrival’ı kaleme alan, ödüllü bilimkurgu yazarı Ted Chiang’ın bir başka öyküsü televizyon dizisi olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Ted Chiang
- Reklam -
- Reklam -

Geçen yılın en iyi bilimkurgu filmlerinden biri olan ve 8 dalda Oscar’a aday gösterilen Arrival‘ın (Geliş) senaristi Eric Heisserer, Ted Chiang‘ın başka bir öyküsünü televizyona uyarlamak için kolları sıvadığını resmen duyurdu.

Senaristin hedefinde bu kez Gördüğünüzü Beğenmek: Bir Belgesel (Liking What You See: A Documentary) adlı hikâye var. Tıpkı Arrival gibi yine Stories Of Your Life and Others (Hayatının Hikâyeleri ve Diğer Öyküler) kitabında yer alan hikâye, yakın gelecekte insanların birbirlerinin fiziksel güzelliklerini görmemek için kaliognazi yaptırdığı bir okulda geçiyor. Belgesel tadında yazılan hikâyede farklı kişilerin farklı bakış açılarını sanki onlarla röportaj yapılıyormuşçasına okuyor ve olaya değişik açılardan bakma fırsatı yakalıyoruz.

Gördüğünüzü Beğenmek: Bir Belgesel, dilimize MonokL Kitap tarafından M. İhsan Tatari çevirisiyle kazandırılan Geliş kitabının son öyküsüydü hatırlayacağınız gibi.

- Reklam -
- Reklam -

AMC kanalında yayınlanacak dizinin birkaç bölümden oluşan bir mini seri olması bekleniyor. Şimdilik elimizde herhangi bir yönetmen ve oyuncu bilgisi yok. Hikâyenin mesajını verme konusunda Arrival kadar iyi olursa yaşadık demektir! Gelişmeler için takipteyiz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Darkwing Duck

Darkwing Duck Geri Dönüyor!

Sen de Kendi Hikâyenin Kahramanısın

Yazar Tıkanıklığına Birebir: Sen de Kendi Hikâyenin Kahramanısın