in ,

Doğruluk Kılıcı Serisi’nin Yazarı Terry Goodkind Aramızdan Ayrıldı

Terry Goodkind, 72 yaşında hayatını kaybetti. Ülkemizde Doğruluk Kılıcı (The Sword of Truth) serisi ile tanınan ünlü yazar yaşamını yitirdi.

Terry Goodkind Doğruluk Kılıcı
- Reklam -
- Reklam -

Uzun süredir devam eden Sword of Truth (Doğruluk Kılıcı) serisiyle tanınan fantastik kurgu yazarı Terry Goodkind 72 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm haberini, yazarın temsilcileri doğruladı.

1 Mayıs 1948 yılında Omaha, Nebraska’da dünyaya gelen Goodkind, çalışma hayatının ilk yıllarına sanat eğitimi alarak ve marangozluk yaparak başladı. Sonunda 1994 yılında ilk romanı olan Büyücünün İlk Kuralı ile okurların karşısına çıktı. Roman, kendisinin uzun süredir aranan bir büyücü olduğunu ve dünyayı kurtaracak bir kaderi olduğunu öğrenen Richard Cypher’ın maceralarını konu alıyordu.

Büyücünün İlk Kuralı, okurlar arasında da çok sevildi ve uzun soluklu bir seri olan Sword of Truth (Doğruluk Kılıcı) böylece başlamış oldu. Seride şu ana kadar toplamda 21 kitap bulunuyor ve en sonuncusu olan Heart of Black Ice, bu yılın ocak ayında yayınlanmıştı. Yazar, 2019’da yine aynı dünyada geçen The Children of D’Hara adlı bir kitap serisi başlattı ve Nisan 2019 ile Haziran 2020 arasında beş roman yayınladı.

- Reklam -

Terry Goodkind İmzalı Legend of the Seeker Serisi Televizyon Dizisine de Uyarlanmıştı

Legend of the Seeker

Takvimler 2008 yılını gösterdiğinde, Evil Dead ve Spider-Man serileriyle tanınan Sam Raimi, ABC Studios ile anlaşarak seriyi bir televizyon dizisi projesine uyarlayarak hayata geçirdiler. Böylece The Sword of Truth serisinden uyarlanan Legend of the Seeker (Arayıcının Efsanesi), ilk sezonuyla Kasım 2008’de yayınlanmış oldu. İlk sezon ilk romanın olaylarını işlerken, ikinci sezon ise serinin devamı olan Stone of Tears’ı (Gözyaşı Taşı) uyarladı. Ancak 2010 yılında dizinin az izlenmesi sonucunda 2. sezonun ardından iptal edildi ve devam etmesi adına yapılan kampanyalar da sonuç vermedi.

- Reklam -

Goodkind’ın temsilcileri resmi Facebook sayfasında yazar hakkında kısa bir anma yazısı paylaştı:
“Doğrusunu söylemek gerekirse Terry Goodkind’ın nasıl bir koca, bir yazar, bir arkadaş ve nasıl harika bir insan olduğunu birkaç kelimeyle anlatmak imkansız. Daha şimdiden kendisini özlemeye başladık bile. Hayatının çalışmalarını hepimizle paylaştığı için ona sonsuza kadar minnettar kalacağız, kendisinin de bu konuda minnettar olduğu gibi.”
Terry Goodkind

Hem Doğruluk Kılıcı hem de kaleme aldığı diğer serilerle, hayatının sonuna dek durmaksızın yazan Terry Goodkind’ı saygıyla anıyoruz.

Terry Goodkind kitaplarını okur muydunuz? Yazar hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Ursula K. Le Guin’in Çocukluğunu Geçirdiği Ev 4 Milyon Dolara Satılıyor

Kaynak: Tor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ali1234512 ali1234512 dedi ki:

    Serisi tamamlanmışmıydı? Brandon Sanderson’a iş mi çıktı yoksa gene ?

  2. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Sanderson ya da başka herhangi nir yazar qsla TErry Goodkind’ın işlerini devralmaz. Fantastik yazarlar arasındaki en “toksik” yazar kendisi. Serisi bitmişti zaten tüm seriyi 5 kitapta birleştirmek mümkün :sweat_smile: Bana versinler ben de bitiririm bitmemişse.

  3. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Kendi kitabının kapağını yapan çizere bile neler demişti bu adam. Rezalet bir kişiliği var. Adama kitap önerisi yapar mısınız diyorlar sadece kendi kitaplarını söylüyor diğerleri çok iyi değil falan diyor. Ego tavan. :sweat_smile: Sevilecek hiç bir yanı yok.

  4. Avatar for ali1234512 ali1234512 dedi ki:

    Hep dikkat çekme çabası bunlar. Kitaptan 1 sayfa ilerlemediği halde her sene seneye çıkacak havası, ona buna sallama merakı. Adam bir senede 5 roman yazmış iyi sakız etmiştir seriyi bu.

    O değil şimdi cenazeye camianın önde gelenleri katılsa, ortalama yaş 60 zaten bide corona bulaşsa bunlara. Seneye basılcak kitap sayısı yarı yarıya azalır . :sweat_smile:

  5. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    En sağlamından bir sövülmediği kalmış adama.

    Kötü bilirdik. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

star trek chris pine

Yeni Star Trek Filmi, Kirk ve Picard’sız Devam Edecek

Stan T-Rex İskeleti Satılık

Satılık Dinozor, Sahibinden: Dünyanın En Büyük T-Rex İskeleti Satışa Çıktı