in ,

Tolkien’in Kendi Notlarının Yer Aldığı Bir Orta Dünya Haritası Bulundu

Oxford’daki bir kitabevinde Tolkien’in kendi kişisel notlarının olduğu bir orta dünya haritası bulundu.

jrr tolkien
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz günlerde Tolkien severleri heyecanlandıracak bir gelişme yaşandı. Ustanın yayınlanan çoğu eserinde birlikte çalıştığı illustratör Pauline Baynes’a ait bir Yüzüklerin Efendisi kitabının içinden Tolkien’in kendi notlarının yer aldığı bir Orta Dünya haritası bulundu.

Oxford’daki Blackwell Rare Books isimli bir kitapçıda ortaya çıkan haritanın üzerinde Tolkien’in her bölgenin bitki örtüsüne varana kadar detaylı çizim beklediğine ilişkin kendi el yazıları da bulunuyor. Ayrıca ustanın haritada açık bir biçimde Hobbiton’u Oxford’la aynı bölgeye yerleştirdiği görülüyor. Bu da İtalya şehri Ravenna’nın da yine Minas Tirith için ilham kaynağı olmuş olabileceği tahmin ediliyor.

Tolkien’in yeşil mürekkepli ve kurşun kalemle notlar aldığı haritanın kitabevi tarafından bu ay sonuna kadar sergilendikten sonra 60000 sterlin karşılığında satışa çıkarılması planlanıyor. “Son yirmi yıldır açığa çıkarılan en önemli Tolkien eşyası” olarak nitelendirilen harita, bize bir kez daha ustanın ne denli titizlikle çalıştığını gösterir nitelikte.

- Reklam -
- Reklam -

2051

3585
Gürkan Akkaya

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    60bin sterlinden fazla eder diye düşünüyorum. Eşi benzeri yok. Bu adam bir dahi. Özellikle alternatif bir mitoloji yaratması -Homeros’un Yunan Mitolojisi kadar olmasa da- taktire şayan. Karakterleri çok sağlam. Sanırım tek eksiği Tanrı kavramı ! Bugüne kadar ki hiç bir eserinde rastlamadım. Yaratılış kavramına pek değinmemiş. Ya da ben kaçırdım. :smiley:

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Silmarillion’da Orta Dünya’yı yaratan güçler ve olaylar anlatılmıştı.

  3. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Önce eru vardı.

    20 karakter diye bir şey yoktuuuuuuııu (ya havalı girişimi yedin format mutlu musun :((

    Şöyle ufak! bir görsel var paylaşayım madem girişimcrezil oldu :((

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Küçük Prens Film İncelemesi

Küçük Prens Film İncelemesi: Özüne Sadık Bir Animasyon

Adalet - Ann Leckie

Adalet: Kolektivite Bize Yeni Bir Tat Katacak