in ,

Türk Edebiyatının Büyük İsmi için “Haldun Taner Müze Evi” Açıldı

Haldun Taner’in bu topraklar için değeri hepimiz tarafından kabul edilmiş bir gerçek ve büyük usta için saygı duruşu hâlâ devam ediyor. Kadıköy’de “Haldun Taner Müze Evi” açıldı.

haldun taner muze evi
- Reklam -
- Reklam -

Haldun Taner; öykü, tiyatro, kabare yazarlığının yanı sıra yaşamına gazetecilik ve öğretim üyeliği de sığdırmış önemli bir isim. Sanat ve edebiyat konusunda katkıları yadsınamayacak kadar büyük. Hâl böyle olunca çeşitli yollarla anısını yaşatmak da çok mühim.

Bildiğiniz gibi Taner’in yazarlığını da yapmış olduğu Milliyet Gazetesi, 1987’den beri her yıl anısına Haldun Taner Öykü Ödüllerini düzenliyor ve bu şekilde hatırasını diri tutuyor. Haldun Taner’in bu topraklar için değeri hepimiz tarafından kabul edilmiş bir gerçek ve büyük usta için saygı duruşu hâlâ devam ediyor.

1

- Reklam -

Kadıköy Belediyesi de uzun yıllar boyunca bu ilçede yaşamış ve üretmiş yazar için kıymetli bir projeye imza attı. Fenerbahçe Mahallesi’nde belediyeye ait ikinci derecede tarihi eser olan binanın restorasyonu yapılarak “Haldun Taner Müze Evi“ne çevrildi ve bu bina usta ismin 103. yaş günü 16 Mart’ta açılışını yaptı. Tiyatronun öncü isminin eşi Demet Taner’in yanı sıra dostları Metin Akpınar, Gülriz Sururi, Can Gürzap, Mustafa Pilevneli, Salih Kalyoncu ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da açılışa katıldı.

2

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gönderdiği mesajla yazara saygısını dile getirdi:

- Reklam -

“Haldun Taner Türk edebiyatı ve tiyatrosu için yeri doldurulamayacak bir isimdir. Kabareyi ülkemize getirmiş ve Türk tiyatrosuna kattığı yeniliklerle bir dönemin öncüsü olmuştur. Haldun Taner’i 103. Doğum gününde bir kez daha rahmetle anıyorum. Müze Evi’nin Kadıköy halkına hayırlı olmasını diliyorum.”

117 yıllık tarihi binada kurulan bu müzede, Haldun Taner’in kişisel eşyaları ve eserlerinden örnekleri görebileceğiz. Bununla birlikte edebiyat ve tiyatro sanatına dair çeşitli etkinlikler ve genç yazarlar için hikâye ve oyun yazarlığı kursları da gerçekleştirilecek. Aynı zamanda müze yeni ve yerli üretilen tiyatro oyunları için Haldun Taner Müze Evi Genç Yazarlar Arşiv/Kitaplığı da kuracak.

Kaynak: Cumhuriyet

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Bir sonraki İstanbul ziyaretimde nereye uğrayacağım belli oldu :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

umut bicagi ust

İlk Bizden Duymuş Olun: Kaos Yürüyüşü’nün Yeni Baskısına Dair Tüm Detaylar

amazon dogan kitap dr soylenti

Söylenti: Doğan Kitap ve D&R, Amazon’a mı Satılıyor?