in ,

Türk Edebiyatı’nın Güçlü Kalemlerinden Yazarlık Tavsiyeleri: Uydurmanın İncelikleri

Doğu Yücel, Fuat Sevimay, Hakan Günday, Mario Levi ve Mine Söğüt gibi önemli yazarlarımızın Hakan Bıçakcı’nın önderliğinde hazırladığı “Uydurmanın İncelikleri” yazar olmak isteyenler için harika bir kaynak oluşturuyor.

Uydurmanın İncelikleri
- Reklam -
- Reklam -

Kimi zaman aklımıza gelen çok güzel bir konuyu, kimi zamansa direk yaşadıklarımızı yazmak isteriz. Fakat ne zaman kalemi elimize alsak hemen sorular yahut sorunlar karşımızda yıkılmaz engeller misali belirir. Bununla da kalmayıp biz ilerledikçe engellerde artmaya devam eder. Yazmaya nereden başlayacağım? Karakterleri nasıl tanıtacağım? Bilinç akışı nasıl bir yöntem? Planlı nasıl çalışacağım? Araştırma nasıl yapacağım? Vesaire…

İşte bu ilk cümleden kitabın yayınlanışına kadar giden çetrefilli yolda engelleri deneme yanılma yöntemiyle zor yoldan veya bir rehber eşliğinde daha kolay yoldan aşılabileceğini söylersek yanılmayız. Yazar Hakan Bıçakcı ise bu mevzuya daha geniş bir perspektiften bakıp hazırladığı “Uydurmanın İncelikleri: Kurmaca Üzerine Kişisel Yaklaşımlar” isimli eseri Hep Kitap aracılığıyla bizlerle buluşturdu. Geniş perspektiften dememin nedeni ise edebiyatımızın Doğu Yücel, Fuat Sevimay, Hakan Günday, Mario Levi ve Mine Söğüt gibi birbirinden değerli yazarlarına kendi yol haritalarını tanımlamaları için sorular sorması ve aldığı cevaplarla da yazmayı hayatının merkezine koymak isteyenlere rehber oluşturmayı hedeflemesindendir.

Uydurmanın İncelikleri – Hakan Bıçakcı | Arka Kapak Tanıtımı

uydurmanin incelikleriHep kitap, yazmayı hayatının merkezine yerleştiren, herkesin ilgisini çeken “Atölye” serisine eşsiz bir kitapla devam ediyor: Uydurmanın İncelikleri: Kurmaca Üzerine Kişisel Yaklaşımlar! Başar Başarır, Doğu Yücel, Fuat Sevimay, Hakan Günday, İsmail Güzelsoy, Jale Sancak, Mahir Ünsal Eriş, Mario Levi, Mine Söğüt, Murat Özyaşar, Müge İplikçi, Nermin Yıldırım, Seray Şahiner, Yavuz Ekinci…

- Reklam -

Kimi yazacaklarını önceden kalem kalem planlamayı seviyor, kimi akışına bırakmayı. Kimi ne anlattığına önem veriyor, kimi nasıl anlattığına. Kimi karakteri üstün görüyor, kimi olay örgüsünü.

Kimi zaman zaman yazar tıkanması yaşıyor, kimi içinden taşan yazma dürtüsünü kontrole alma ihtiyacı hissediyor… Hepsinin kitaplarını büyük bir haz alarak okusak da aslında her biri birbirinden farklı, bazen de birbirinin tam zıddı. Türkçe edebiyatın güçlü kalemleri bu defa Hakan Bıçakcı’nın hazırladığı soruları yanıtlıyor. Dünya edebiyatından örneklerle, teorik ipuçlarıyla ve en önemlisi yazarların samimi cevaplarıyla eşsiz bir kitaba dönüşen Uydurmanın İncelikleri, sadece yazmak isteyenler için değil, sevdikleri yazarların çalışma odalarına girip etrafa şöyle bir göz atmak isteyenler için de olağanüstü bir kaynak!

- Reklam -

Aynı zamanda bu eser Hep Kitap tarafından gerçekleştirilen Atölye Dizisi’nde Ursula K. Le Guin’in “Dümeni Yaratıcılığa Kırmak”, Kendra Levin’in “Sen de Kendi Hikâyenin Kahramanısın” ve Anne Lamott’un “Bir Kuştan Öbürüne” isimli birbirinden değerli kitapların arasındaki hayli hayli hak ettiği yerini aldı.

Uydurmanın İncelikleri’ni 3 Kasım‘dan itibaren sanal ve fiziksel mağazalardan temin edebilirsiniz.

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tilsim ust

Roberto Bolano’nun “Tılsım” Adlı Romanıyla Yeniden Buluşuyoruz

tezuka dan miyazaki ye anime ve manga ust

“Tezuka’dan Miyazaki’ye Anime ve Manga” Çıktı