in ,

Vincent van Gogh’un İlk Eserleri Ortaya Çıktı

Ünlü ressam Vincent van Gogh’un ilk gençlik dönemlerinde Londra’da çizdiği bazı çizimleri bulundu. Eserlerin içinde olduğu bina “Londra Van Gogh Evi” olarak adlandırılacak ve yakında sergiye açılacak!

Vincent van Gogh ev londra
- Reklam -

Vincent van Gogh ismi sanat dünyamızın en önemli noktalarından birinde duruyor. Onun usta işi çalışmalarını, aralarında Starry Night ve Sunflowers gibi şaheserlerin de bulunduğu 2100’den fazla eserle biliyorz. Peki ya Genç Vincent’i ne kadar tanıyoruz?

Bu yeni keşif bizleri van Gogh’un eline fırçayı aldığı ilk günlere götürüyor. Genç Vincent’in ressamlık kariyerinin başlamasına henüz vakit varken 1873’te bir sanat galerisinde çalışırken yaptığı ilk amatör eserleri, o zaman içinde yaşadığı evle birlikte görücüye açılmaya hazırlanıyor.

Vincent o dönemde merkezi Paris’te bulunan Goupil Galerisi için uygun eserler aramak göreviyle Londra’ya tayin ediliyor ve şehrin kenar mahallelerinde sessiz bir hayat yaşayarak görevine devam ediyor.

- Reklam -

2012’de Jian Wang ve eşi Alice Childs bir açık artırmada evi satın alıyor. Childs eşi Wang ve Çin’deki yaşıtlarının sanatsal olarak Gogh’tan çok etkilendiklerini belirtiyor. Evin harap durumunu gördüklerinde de çok şaşırdıklarını söylüyor. 3 katlı bina, “Londra Van Gogh Evi” olarak adlandırılacak.

Vincent van Gogh Eserlerini Barındıran Ev Restore Ediliyor

Şimdilerde genç sanatçıların konaklaması ve Gogh’un odasında bulunan eserlerin sergilenmesi için restore ediliyor. Wang ve Childs kariyerleri boyunca sanatçılar için yatılı evler yönetmiş ve bu satın alım da aynı planla yapılmış.

Vincent van Gogh yatak odasi
Vincent van Gogh’un yatak odası.

“Ev büyük bir sergi için çok küçük, başından beri amacımız sanatçıların hayatları boyunca kalabilecekleri bir ev yapmaktı.”

Birkaç yıl restorasyon çalışmaları için izin almakla geçtikten sonra çalışmalar 2018’in Haziran ayında başlamış. Ev daha önce hiç restore edilmediği için Gogh’un kaldığı zamandaki duvarlara ve parkelere çoğunlukla dokunulmamış.

- Reklam -

Bulan Çalışmalar Gogh’un Alışık Olduğumuz Tarzında Değiller

Çalışmalar sırasında evin tapusu ve yangın sigortası gibi eşyalarla birlikte parkelerin altına özenle yerleştirilmiş karakalem ve suluboya örnekleri de bulundu. Suluboyayla yapılan çiçek resimleri umut verici olsa da Gogh’un alışık olduğumuz tarzında değiller. Konu hakkındaki incelemeler devam ediyor.

Vincent van Gogh 87 Hackford Road
87 Hackford Road eskizi

Bu ve bunun gibi pek çok eser ve doküman Camberwell Sanat Akademisi’nde incelenip restore edilecek. Böylece sanatçının ilk eserleri tam olarak ortaya çıkartılmış olacak.

Childs, evin restorasyonunun yakında tamamlanacağını ve sonrasında da rehberli gezilerin başlayacağını belirtiyor.

İmkânı olan şanslı okurlarımıza şimdiden bol öğretici ve zevkli bir gezi dileklerimizi iletelim.

Kaynak: Atlas Obscura

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

hakan muhafiz 2 sezon fragman

Hakan: Muhafız 2. Sezon Resmi Fragmanı Yayında

otobus kutuphane ust

Bu Otobüs Kütüphaneye Gidiyor, Kaçırmayın!