in ,

WestWorld’ün 2. Sezonuna Dair Yeni Bilgiler ve Fragman Geldi

WestWorld’ün ikinci sezonu yaklaşırken yapımcılar, yeni fragman ve bilgilerle hayranları yükseltmeye devam ediyor.

Westworld 2. sezon
- Reklam -
- Reklam -

WestWorld, kendine has anlatım tarzı, karakterleri, paralel kurgusu, Hitchcock gibi anlatım ustalarına göz kırpması ve elbette Anthony Hopkins gibi oyuncuları sayesinde dizi ve bilimkurgu sevenleri kendine bağlamıştı. “Robotlar bilinç kazanırsa sonumuz nice olur?” paronayasını başarıyla işlemişti ve sezon finalinde yaşananlarla herkesi diğer sezonu beklemeye sürüklemişti. İkinci sezon 22 Nisan’da geliyorken teoriler ve yapımcıların merakımızı körüklemek için yaptığı interaktif işler de hafif hafif gelmeye başladı.

WestWorld’ün sahibi olan Delos Şirketler Grubu’nun kurmaca sitesinde WestWorld’ün yanı sıra altı tane daha park görülüyor. Dördünde “Personel Harici Giremez” ve “Rezervasyonlar Halka Kapalıdır” ibareleri gözükürken ikinci parkın neye benzediğini görebilmek mümkün. Samuray Parkı’nın tanıtımı zaten geçtiğimiz sezonun bölümlerinde yapılmıştı. Buradaki yeşil manzara akıllara samuray robotlarla yapılan yeni anlatım ve kendi logosuna sahip “S-World”ü getiriyor.

s world

- Reklam -

Diğer parkların RomanWorld ve MedievalWorld oldukları düşünülüyor. Dizinin yaratıcıları Lisa Joy ve Jonathan Nolan‘a, neden 1973 çekim WestWorld filmindeki gibi RomanWorld ve MedievalWorld’ü eklemedikleri sorulunca, “İkinci sezona da bir şeyler ayırmalıydık,” diyerek farklı parkların olabileceği ihtimaline göz kırpıyorlar.

Elbette konu, teknolojinin şahikasını yaşayan bir dizi olunca internet sitelerinin aşağı kalması beklenemez. Askin1 isimli Reddit kullanıcısı hem WestWorld hem de Delos’un interaktif sitelerini kurcalayıp ortaya çok ilginç şeyler çıkarmış. Örneğin WestWorld sitesinde sizi karşılayan Aeden adındaki robotla olan diyalog pencerenize “guidebook” (kullanım kılavuzu) yazdığınızda size şöyle bir cevap veriyor:

- Reklam -

Hiçbir kullanım kılavuzu sizi kurtaramayacak. >GECEYE SEYAHAT</hata> Hta//tdşiKiOsieiğnlİ. Hatırlattığınız için teşekkürler. Parkın müstakbel ziyaretçisi olarak perde arkasındaki ufak sorunlar yüzünden endişelenmenize gerek yok. Lütfen bu kılavuzu en kısa sürede yok edin ve sızıntı ortadan kalksın.

İkinci sezonun ilk bölümü olan “Geceye Seyahat”ı (Journey Into Night) yine aynı diyalog penceresine yazdığınızda bu kez, “Geceye Seyahat kaçamak bir başarı oldu. Yepyeni anlatımlar açıklanacak -ne kuralları ne de sınırları olacak,” cevabını ve daha kanlı fragmanını veriyor.

İkinci parka dair fikiriler yürütebilsek de diğer parklar bir muamma şimdilik. Sizce diğerleri filmlere paralel mi olacak yoksa Aeden’ın dediği gibi yepyeni anlatımlar mı gelecek?

YouTube video

Bayram Sarıkaya

Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim. İyi ki blues, elektrogitar, kamera, 1970 yılı, bilimkurgu, "Kuzgun" ve turuncu var. Bolca okurum çünkü kitaplar olmadan hayat zaten sıkıcı. Dante'nin "Komedyası"yla girdiğim dünyada Samuel T. Coleridge'ın "Yaşlı Denizcinin Ezgisi"yle devam ettim. Uzak doğu sinemasına, genel olarak da sinemaya aşığım. Zaman makinesi bulup önce İngiltere'ye gidip H. G. Wells’le, oradan da Japonya'ya gidip Akira Kurosawa'yla tanışabileceğime inancım tam. Ölmeden önce Japonya’yı görmek istiyorum. Şu an yaptıklarımın çoğunu ileride Japonya'da yaşamak için yapıyorum, çünkü -önceki hayatımda feodal lord olmamdan kaynaklı da olabilir- bir şekilde ruhum oraya bağlı.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Apeiron Apeiron dedi ki:

    Fragmanı izleyince nedense aklıma direkt NWO geldi. Eminim algıda seçiciliktir. =)

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Ben yeni şeyler bekliyorum. İlk sezonda filmden ne kadar farklı olduğunu kanıtladı. Kendi yolunda ilerlemeye devam edecektir.

  3. Avatar for okanakinci okanakinci dedi ki:

    Bugün bu diziyi takip etmeyi bırakmaya karar verdim. 2. sezon, ilk sezona kıyasla çok ama çok kötü. En son izlediğim bölüm(S02E04) beni resmen bunalttı.

    Aslında içinde J.J. Abrams’ı olduğu (hangi pozisyonda görev aldığı fark etmez) hiçbir şeyi izlememe kararı almıştım ama bu karardan önce Westworld’e başladığım için ona devam edecektim. Ne yazık ki edemedim. Aslında 2. sezonda dişe dokunur bir şey yok. Piyasada çok fazla sayıda iyi dizi bulunmadığından çok övülen bir dizi.

  4. Avatar for bayramallanpoe bayramallanpoe dedi ki:

    Yerinde bir karar :v:t4: Doğrusunu demek gerekirse, “iki bölüm dizi izleyeceğime bir tane uzun film izlerim” diyerek çok fazla dizi izlemiyorum. İlla dizi seyredeceksem de eskilerin muhteşem animelerini izliyorum.

    Anime de diziden sayılır, değil mi :krs:

  5. Avatar for okanakinci okanakinci dedi ki:

    Benim takip ettiğim yeterince dizi var zaten. Onlar da yavaş yavaş bitecek ya da ben böyle sıkılıp bırakacağım. Onun dışında bir şeyler izlemeye zaman buldukça Uzay Yolu dizileri seyrediyorum. O maden tükenecek gibi değil. Eski Uzay Yolu dizileri günümüzdeki bilimkurgu dizilerinin hepsinden güzel.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

bela ust

Mehmet Bilal Dede’den Bir Vampir Hikayesi “Bela”

Emily King yuzuncu kralice roportaj

“Yüzüncü Kraliçe”nin Yazarı Emily R. King ile Röportaj