in ,

Merakla Beklenen Animasyon Filmi “Wolfwalkers”a İlk Bakış

İrlandalı yönetmen Tomm Moore’un merakla beklenen üçüncü animasyon filmi Wolfwalkers, ilk fragmanı ve kamera arkası görüntüleriyle görücüye çıktı.

wolfwalkers trailer 2
- Reklam -
- Reklam -

İrlandalı animasyon yönetmeni Tomm Moore geçtiğimiz günlerde Bordeaux’da gerçekleşen Cartoon Movie festivalinde üçüncü filmini tanıttı. Cartoon Brew ise özel olarak filmin fragmanını internette bizlerle paylaştı.

Moore daha önce hazırladığı The Secret of Kells ve Song of the Sea ile bizlere iyi bir bir hikayeci ve film yapımcısı olduğunu kanıtlamıştı. İrlanda’nın animasyon sektörüne yaptığı yardımlardan ve yönetmeninin iki Oscar adaylığından ve aldığı diğer ödüllerden bahsetmeye gerek bile yok sanırım. Şimdiyse Wolfwalkers ile kendisinin deyimiyle “Üç parçalı İrlanda folklor tablosunun son panelini” bizlere sunmaya hazırlanıyor.

Moore yeni animasyonun hikayesi üstüne yıllarca çalışmış. Wolfwalkers, 11 yaşındaki Robyn Goodfellow‘u macerasını konu alıyor. Kendisi babasıyla kurtların son soyunu kazımak için İrlanda‘ya gelen bir avcı çırağı. Bir gün Mebh adlı yerli bir kızı kurtarıyor ve Wolfwalkers‘ın ne olduğunu keşfediyor. Bu babasının ‘yok etmek’ üzere onu görevlendirdiği o şeye dönüşmesiyle sonuçlanıyor ve hayatı tepe taklak oluyor.

- Reklam -

wolfwalkers trailer 1

Önceki işlerinde olduğu gibi Moore Kelt folklorünü kullanarak günümüz dünyasına ilginç bir bakış sağlıyor. Düzene karşılık vahşi doğanın tematik gizemleri ve insanın doğayı kontrol altına alma dürtüsü Wolfwalkers‘ın kilit başlıklarını oluşturuyor.

Moore’un da ortağı olduğu Cartoon Saloon filmin yapımı için Irish Film Board ve Avrupa Birliğinin Creative Europe programından destek almaya başlamış bile. İyimser bir bakış atarak bu yılın sonlarında bütçenin sağlanacağını ve 2018‘in başındaysa filmin yapımına tam olarak başlayacaklarını düşünüyorlar.

- Reklam -

Filmin detaylı incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

wolfwalkers trailer afis

Eğer bu haberle içiniz kıpır kıpır olduysa bir de kamera arkası görüntülerine bakmanızı öneririz. Küçük bir bütçe ile ne kadar özenli ve başarılı bir iş yaptıklarını anlayabilirsiniz. Şimdilik ne yazık ki beklemekten başka çaremiz yok. Ayrıntılar geldikçe sizlere sunmaya devam edeceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Batgirl Banner

Joss Whedon “Batgirl” Filminin Yönetmenliğiyle DC Dünyasına Katılıyor!

askin karanlik yuzu ust

Aşkın Karanlık Yüzü: Aşk Masallarına Bir de Bu Açıdan Bakın