in ,

Yargıç Dredd ve Uzay Yolu Çizgi Romanları Raflarda

Çizgi roman tarihinin en acımasız yargıcı Judge Dredd’in ve Uzay Yolu mürettebatının çizgi maceralarına Presstij Kitap etiketiyle nihayet kavuştuk!

yargic dredd star trek
- Reklam -
- Reklam -

Uzay Yolu‘nu (Star Trek) bilmeyeniniz, duymayanınız yoktur. İlk kez 1966 yılında Kaptan Kirk ve Mr. Spock’lı mürettebatıyla televizyonda boy gösteren bu efsanevi bilimkurgu dizisi bugün bile yeni dizilere, sinema filmlerine, oyunlara, kitaplara ve çizgi romanlara konu olmaya devam ediyor. Ama film ve dizi haricindeki ürünler bizim topraklarımıza pek ulaşmıyor maalesef.

Diğer yanda sinema ve televizyon alanında Uzay Yolu kadar uzun bir geçmişi olmasa da tam bir çizgi roman devi olan ve Türk izleyicilerin aklına bilhassa Sylvester Stallone’nin başrolünü oynadığı filmle kazınan Yargıç Dredd (Judge Dredd) var. Bu karakteri de her ne kadar çok sevsek çizgi romanlarını dilimizde görmek hiç kısmet olmamıştı bildiğim kadarıyla.

İşte bu iki bilimkurgu harikasının çizgi romanlarını Presstij Kitap aracılığıyla artık bizler de okuyabileceğiz. Her iki serinin de IDW Publishing tarafından basılan hikâyelerinin telifini alan yayınevi, hen Uzay Yolu’nun hem de Yargıç Dredd’in ilk sayılarını aynı anda yayınlamış durumda. Üstelik alternatif kapaklarla.
Star Trek Çizgi Roman Dergisi #1

- Reklam -

Dünyayı terk edeli yıllar oldu. Yıllanmış şampanyalar ve « galaksiyi sivri gemili Romulan’dan kurtardığınız için teşekkürler » muhabbetleri geçeli yıllar oldu. Aniden beliren bir karadeliğin çekiminden daha yeni kurtulmuş bir geminin bakımı ve kontrolü yapılmadan yeni görevlere çıkamayacağını yıldız filosuna söyleyeli yıllar oldu ! Bu gemi resmen bir sürü bozuk parça ve yanmış devre yığını Yine de itiraf edeyim… dışarıdan hala güzel görünüyor.

İlk defa 1979 yılının aralık ayında seyirci karşısına çıkan Star Trek Gene Roddenberry tarafından yazıldı. Sonraki yıllarda defalarca televizyon dizileri ve sinema filmleri yapılarak tekrar tekrar seyirci karşısına çıktı ve bir fenomen haline geldi. Presstij Kitap hak ettiği kalite ile Star Trek çizgiromanlarını Türk okuyucusu ile buluşturmaktan gurur duyar.

star trek b star trek a

Yargıç Dredd Çizgi Roman Dergisi #1

- Reklam -

22.Yüzyılda 400 milyon vatandaşa, robotlara, suçlulara ve akıl hastalarına ev sahipliği yapan « mega şehir bir » de, suç kol gezmektedir. Anarşi ve kargaşa arasındaki tek savunma hattıysa… yargıçlardır. Ve Yargıç Dredd aralarında en sertidir.

yargic dredd b yargic dredd a

24 sayfalık fasiküller hâlinde yayınlanan çizgi romanların her ikisi de şu anda satışta. Uzun soluklu olmaları dileklerimizle…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

stephen king kara kule yorumu

Stephen King’ten Kara Kule Yorumu: “Bu Benim Kitabım Değil… Ama Sonuçtan Memnunum.”

uc golge ust

Ödüllü Fantastik Çizgi Roman “Üç Gölge” Bizlerle