in

Deprem Bölgelerine Yardım için Ahbap ve Kızılay’ın “Dijital Destek Kartları” Satışa Sunuldu

Ahbap ve Kızılay dijital deprem kartları satışa sunuldu. Afetzedelere yardım etmek isteyenler kredi kartlarını kullanarak bağışta bulunabilir.

Ahbap ve Kızılay Dijital Destek Kartları Satışa Sunuldu
- Reklam -
- Reklam -

Deprem felaket sonrası Ahbap ve Kızılay tarafından dijital destek kartları satışa sunuldu. Kredi kartı ile satın alınabilen 50 TL’lik kartlar ile 10 ilde etkilerini sürdüren depremin ardında bıraktığı afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamakta kullanılacak.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi sabah saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde, ardından 13.24’te bu defa Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Bu süreç içerisinde yüzlerce artçı sarsıntı meydana geldi ve ne yazık ki binlerce bina yıkıldı. Son gelen resmi bilgilere göre şimdiye dek 3 bin 432 kişi yaşamını yitirdi. 21 bin 103 yaralının olduğu felakette yıkılan binaların sayısı da 5 bin 775’i geçmiş durumda.

Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa dahil olmak üzere toplamda 11 ili etkileyen ve hâlen ulaşılamayan ilçe ve köylerin olduğu bilgisi gelmeye devam ediyor. Dördüncü seviye alarm verilen afet için birçok farklı ülkeden yardım teklifi geliyor. Ülkemizde de birçok derken ve kuruluş, afet bölgesine ulaştırılması için yardım kampanyaları düzenliyor.

- Reklam -

Ahbap ve Kızılay Dijital Destek Kartları Satışa Sunuldu Deprem

Özellikle Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP Derneği de depremzedelere ulaştırılması için birçok farklı koldan yardım kampanyaları düzenliyor. Şimdiye kadar talep edilen yardımlar IBAN veya kısa SMS yoluyla yapılabiliyordu. Kısa bir süre önce Trendyol üzerinden satışa sunulan Dijital Destek Kartları ile, nakit para yardımında bulunmak isteyen kişiler de kredi kartı üzerinden destek sunabilecekler.

AHBAP ve Kızılay Dijital Destek Kartları ile Depremzedelere Yardım Edilecek

Deprem bölgelerinde etkilenen vatandaşlarımıza yardım sağlamak adına katkıda bulunmak isteyenler için hazırlanan dijital destek kartı sayfası açıklamasında şu sözlere yer verildi:

“6 Şubat 2023 tarihinde başta Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Malatya, Adıyaman illerimiz başta olmak üzere 11 ilimizi derinden etkileyen ciddi bir deprem yaşadık. Ahbap Derneği olarak deprem bölgelerindeki depremzedelere fayda sağlayabilmek adına teyit edilmiş anlık beslenme, giyim, ısınma, barınma malzemeleri ihtiyaçlarına ve bölgede ilerleyen zamanlarda doğabilecek her türlü ihtiyaca cevap verebilmek için çabalıyoruz. Siz de bu çabamıza katkıda bulunmak isterseniz Dijital Destek Kartı satın alabilir, afetzedelerimize yardım eli uzatabilirsiniz. Destekleriniz için teşekkür ederiz. Dijital Destek Kartı dijital bir üründür, Fiziki kart gönderimi yapılmaz.”

- Reklam -

Ahbap ve Kızılay Dijital Destek Kartları Satışa Sunuldu Deprem

AHBAP Derneği’nin yanı sıra Türk Kızılay’ı da benzer bir Dijital Destek Kartı oluşturmuş durumda. Her iki kurum da, 50 TL’lik yardım yapabileceğiniz bu kartlardan elde edecekleri gelirleri ihtiyaç bölgelerine ulaştırmak amacıyla kullanacak.

AHBAP Derneği’nin dijital destek kartını satın almak için TIKLAYIN.

Türk Kızılay’ın dijital destek kartını satın almak için TIKLAYIN.

Kısa bir süre önce açıklama yapan Kızılay, kan bağışının da günlere yayılarak yapılması konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Deprem felaketinin ardından internet üzerinden yayılan asılsız bilgilerden kaçınmak amacıyla hazırladığımız ipuçları veren rehber içeriğimize buradan, Google’ın haritalar servisinde yayına giren deprem bölgesindeki güvenli yerler listesine ise buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kızılay Deprem Kan Bağışı

Kızılay’dan Kritik Uyarı: “Kan Bağışı Günlere Yayılmalı”

Kahramanmaraş Depremi Etkisi

Kahramanmaraş Depremi’nin Etkisi Tüm Dünyaya Ulaştı: Sismik Dalgalar ABD’den Grönland’a Uzandı