in

Türkiye’de ‘Monte’ Kültürünün Yaratıcılarından Bobiler.örg Yayına Veda Ediyor

Bobiler yayın hayatını sonlandırıyor. Türkiye’de ‘monte’ kültürünün yayılmasında önemli bir rol oynayan internet sitesi hikâyesini noktalıyor.

bobiler org kapanıyor
- Reklam -
- Reklam -

Bobiler yayın hayatını noktalıyor. Türkiye’de ‘monte’ kültürünün yayılmasında önemli bir rol oynayan köklü internet sitesi, ekonomik nedenlerle macerasını sonlandıracağını duyurdu.

2007 yılında kurulan ve yaratıcı kullanıcıları bir araya getirmeyi başaran internet sitesi, 15 yıllık yayın hayatını sonlandırmaya hazırlanıyor. Platform, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada internet sitesinin 26 Mart 2022 tarihinde yayından kaldırılacağını duyurdu.

Bobiler, tüm kullanıcılarından yaptıkları monteleri yedeklemelerini isterken paylaşımlara sosyal medya kanallarından kısıtlı bir şekilde devam edeceklerini açıkladı. İnternet sitesi tüm kullanıcılarına 15 yılı bulan serüven için teşekkürlerini iletti.

- Reklam -

Bobiler’in sosyal medya kanallarında yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“sevgili bobiler,
sizlere hoş olmayan bir haberimiz var. bobiler.org muhtemelen uzun bir süre için yayınlarına ara veriyor.
takdir edersiniz ki bu devirde bir paralel evren işletmek kolay değil. bunun gezegenlerimizi yutmaya çalışan kara delikleri var, devamlı büyüyen karanlığı var, jeopolitik problemleri var, bunların üstüne bir de sürekli zamanda geri gidiyoruz.
biliyorsunuz makina da mazotla çalışıyor.
işbu sebeplerle, yayınlarımıza uzun bir süre ara vermeye karar verdik.
26 mart itibariyle web sitemiz kapanacak, sosyal medya hesaplarımız ise çok daha sınırlı sayıda paylaşım yapmaya başlayacak.
bobiler’den ricamiz tüm montelerini yedeklemeleri ve bilgisayarlarına indirmeleri.
15 yıllık bu süperli serüven için hepinize teşekkürler.
esenlikler dileriz.
bobiler ekibi”

Bobiler Kullanıcıları Platforma Veda Monteleri Paylaştı

Kendilerini “yaratıcı insanların paralel evreni” olarak tanımlayan platform, en popüler zamanında ayda 1 milyon kullanıcıya ulaşmayı başarıyordu. Bobiler, viral içerik deneyimi konusunda Türkiye internetinde dönüştürücü bir etkiye sahip oldu.

Platformun yakın zamanda kapanacağı duyurusundan sonra, sitenin kullanıcıları Bobiler’e montelerle veda etti.

bobiler monte 1

- Reklam -

bobiler monte 2

İnternetin köklü sitelerinden Bobiler, zaman içerisinde pek çok yeniliğe imza atmıştı. 2012 yılında mobil uygulamasını hayata geçirmiş, 2014’te TheCropped adıyla yurt dışına açılmıştı. Geçen aylarda ise platformdaki ilk monteyi NFT olarak satışa sunmuştu. Bunun bir benzerini Vikipedi de yapmış, girilen ilk içeriği NFT formatına dönüştürmüştü. Ancak görünen o ki Bobiler buradan beklenen geriyi elde edemedi.

Siz Bobiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Favori monteleriniz hangileriydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Haberdeki monteler: digitainer, tantrum, oksuzkedi, sabunfabrika

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Okuma Odası - Onat Bahadır

Onat Bahadır’dan Yeni Öykü Kitabı: “Okuma Odası”

the cuphead show! incelemesi

The Cuphead Show! İncelemesi: İzlemesi Oynamasından Daha Kolay