in

Tıpkı Bir ‘Cadı’ Gibi Süpürgesiyle Uçan Baykuş Viral Oldu: ABD’de Cadılar Bayramı, İkonik Bir Ana Şahitlik Etti

ABD’de bir baykuş, adeta bir cadı gibi süpürge üzerinde uçarken görüntülendi. Görsel, “bugüne kadar çekilmiş en iyi doğa fotoğrafı” olarak anılmaya başladı.

cadı baykuş viral
- Reklam -
- Reklam -

ABD’nin Illinois eyaleti, geçen günlerde Cadılar Bayramı ruhunu yaşatan bir olaya ev sahipliği yaptı. Nesli tükenmekte olan bir boynuzlu baykuş, bir çocuğun at kafalı bir sopasını çalarak havalandı. Baykuşun gökyüzündeki fotoğrafları ise akıllara efsanelere konu olan cadı anlatılarını getirdi.

ABD dahil birçok ülkede ekim ayı korku temalı içeriklerin yoğunlaştığı bir dönem olarak kendisini gösteriyor. Bu alanda pek çok etkinlik düzenleniyor, filmler, diziler, gösteriler yayınlanıyor. Cadılar Bayramı geleneğinin kökeni, Orta Çağ’a ve Pagan inançlarına kadar uzanıyor. Öte yandan gerçek hayat da kimi zaman kendi büyüsünü beraberinde getirebiliyor.

“Şimdiye kadar çekilmiş en iyi doğa fotoğraflarından biri,” olarak adlandırılan fotoğrafta, bir baykuşun bir çocuğun at başlı sopasıyla gökyüzüne yükseldiği anı gözler önüne seriyor.

- Reklam -

Eric Lind, boynuzlu baykuşun sonradan viral olan resimlerini kaydettiğinde Illinois eyaletinin Eureka kentindeki ailesinin yanındaydı.

cadı baykuş viral cadılar bayramı

Cadılar Bayramı ruhunu yansıttığı için kısa sürede binlerce kullanıcıya ulaşan fotoğraflar için Lind şu ifadeleri kullandı:

“Annem, komşulardan birinden, arka bahçedeki çam ağacımıza bakmasını söyleyen bir telefon aldı. Önce baykuşu ağaca doğru uçarken görmüşler, ancak ilk başta ne taşıdığını tam olarak anlayamamışlar.

“Baykuşu hızlıca bulduk ve bir sopa atı taşıdığını hemen anladık.”

Cadı Sopasına Atlayıp Uçan Baykuş Sosyal Medya Kullanıcılarını Eğlendirdi

Baykuşun neden cansız bir nesneyle arkadaş olmaya karar verdiği belirsiz ancak nesnelerle oynamak, kuşlarda sık görülen bir davranış.

Kırmızı kuyruklu genç şahinlerin kayalar ve sopalar gibi cansız nesnelerle oynadığı, onları takip edip düşürdüğü ve avlanma pratiğine benzer hareketler sergilediği biliniyor.

- Reklam -

Lind, video ve fotoğrafları 14 Ekim’de Facebook hesabında paylaştı ve burada binlerce yorum aldı. Gönderiye şunları yazdı:

“Hilldale / Forest Park / Ridge komşuları… Çocuğunuz sopa atını özlüyorsa, baykuşla konuşmanız gerekecek!”

Viral olan görüntülerin ardından bir kullanıcı, “Küçük baykuş Quidditch’i tam olarak anlamamış,” yorumunda bulunurken bir başkası is,e “Tüm ihtiyacımız olan Batı müziğinin Kötü Cadısı!” ifadesini kullandı.

cadı baykuş viral video

Lind, görüntülere çok şaşırdığını kaydederken sözlerini şöyle tamamladı:

“Bunu yayınladım. Çünkü ailemi sağlam şekilde güldürdü. Bu yüzden başkalarının da beğeneceğini düşündüm. Yorumları okumak harika oldu.”

Siz bu görüntüleri nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: News Week

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Ministry of Ungentlemanly Warfare

Guy Ritchie’den Çekimleri Türkiye’de Yapılacak Savaş Filmi: Başrollerde Henry Cavill ve Eiza González Var

Piet Mondrian tablosu sergi

Hollandalı Soyut Resim Sanatçısı Piet Mondrian’ın Bir Tablosunun, 77 Yıldır ‘Baş Aşağı’ Şekilde Sergilendiği Ortaya Çıktı