in ,

ChatGPT Artık Çok Daha Güçlü: Resim Çizdirebiliyor, Alışveriş Yapabiliyor ve Tweet Atabiliyor

OpenAI kurucularından Greg Brockman, TED’de yaptığı sunumda ChatGPT’nin yeni özelliklerini duyurdu. Yapay zekâ artık çok daha ‘akıllı’.

ChatGPT Yeni Özellikleri ile Artık Çok Daha Güçlü
- Reklam -
- Reklam -

ChatGPT günlük hayata daha iyi entegre olmaya hazırlanıyor. OpenAI şirketi co-CEO’su Greg Brockman yapay zekâ programının yeni güncelleştirmelerle birlikte resim çizdirebileceğini, hazırladığı yemek tarifinin alışverişini yapabileceğini ve hatta tweet atabileceğini gösterdi.

Yapay zekâ programları kullanımlarını yaygınlaştırdıkça gelişmeye devam ediyor. Geçen günlerde CBS kanalına konuk olan Google CEO’su konuya dair açıklama yapmış ve bu programların uykularını kaçırdığını söylemişti. ChatGPT’in son sürümü GPT-4 versiyonu da görme engelli olduğunu söyleyerek anti-bot testini geçmeyi başarmıştı.

Yapay zekâ programları giderek popüler hâle gelirken ChatGPT’nin kurucu şirketi OpenAI, program için şimdiye dek yaptıkları en büyük güncellemeyi duyurdu. Farklı yapay zekâ modellerini ChatGPT’ye entegre eden şirket, kullanıcıların artık dil modeli sayesinde resim çizdirebileceklerini, internetten alışveriş yapabileceklerini ve bütün bunları Twitter’a bir gönderi olarak paylaşabileceklerini gösterdi.

- Reklam -

Bununla birlikte ChatGPT’nin gelecek potansiyellerinden de bahseden Brockman, YZ programlarının çok güçlü hâle gelmeden kontrol edilebilir olabilmesi için dünya genelinde bir katılıma ihtiyaçları olduğunu söylüyor.

ChatGPT Artık Daha Güçlü: Resim Çizdirebiliyor, Alışveriş Yapabiliyor ve Tweet Atabiliyor

ChatGPT Artık Kendisini Kullanıcıya Göre Ayarlayacak

İnsanoğlunun en dikkate değer teknolojik atılımlarından birisinin içinde bulunduğunun altını çizen OpenAI yöneticisi, endişelere rağmen yapay zekânın daha iyi bir dünya yaratacağından emin olduğunu da söylüyor.

“YZ teknolojisinin doğru gelişimi için herkesin katılması gerektiğine inanıyorum. Bu bizim teknolojinin içinde nasıl yer alacağımızı göstermesi ve yapay zekânın neleri yapıp yapamayacağına dair kuralları koyabilmemiz açısından çok önemli.

İnanıyorum ki böylece Genel Yapay Zekâ programlarını tüm insanlığın yararına kullanabileceğimiz bir hale getireceğiz.”

Yeni teknolojiye dair endişeler hakkında da konuşan CEO, kademeli ilerlendiği sürece bu teknolojinin bir tehdit oluşturmayacağını söylüyor.

“Eğer bilgisayar teknolojilerinin geçmişine bakarsanız, ki bunu söylerken gerçekten abartmıyorum, insanlığın bütün teknolojik gelişme sürecinin değiştiğini göreceksiniz. Eğer ortada duran parçaları doğru zamanda bir araya getirmezseniz bir süre sonra boyunuzu aşmaya başlayacaklardır. Sonra bir anda birisi devreyi tamamlarsa elinizde nasıl kontrol edileceğini bilmediğiniz süper güçlü bir cihaz olacak.

- Reklam -

Bana kalırsa insanlık tarihinde hangi teknolojik atılım yapılırsa yapılsın bu kademeli olarak artırılmalı. Her kademede bu gelişmeyi kontrol etmelisiniz. Yapay zekâ gelişim grafiğine baktığınızda ise bu eğrinin oldukça düzenli bir şekilde yükseldiğini göreceksiniz.”

ChatGPT eklentileri

Greg Brockman: “Gerçekliğin Yüzünüze Çarpması Gerekiyor.”

Sunumun devamında ChatGPT’nin henüz kullanıma açılmamış özelliklerini deneyen Brockman, yapay zekâ teknolojisinin kullanıcının hedeflerine göre bilgileri nasıl düzenlediğini gösterdi. Bu sayede insan ve makine işbirliği ile daha kullanışlı makinelerin geliştirilebileceğinden bahseden yönetici, ChatGPT’nin insanlar için başarılı bir “beyin fırtınası partneri” olacağını söylüyor.

OpenAI CEO’su dünya geneli kullanım ve daha iyi bir kontrol mekanizması için OpenAI bünyesinde yapay zekâ programlarını ücretsiz olarak sunduklarını aktardıktan sonra şunları aktarıyor:

“OpenAI’ın yaklaşımı hep gerçekliğin apaçık ortada olması yönünde oldu. Bu alan hep yarıda bırakılan sözlerle dolu. Birileri şu olacak dedi, bazıları şunlar gerçekleşecek dedi. Fakat biz bu teknolojinin sınırlarını hep sonuna kadar götürerek neler yapılabileceğini görmek istedik. Ancak bu şekilde ‘Evet, şimdi bunu söyleyebiliriz işte,’ dediğimiz bir noktaya gelebiliriz.”

OpenAI co-CEO’su Greg Brockman’ın TED Konuşmasını İzlemek İçin:

YouTube video

Siz yapay zekânın ve ChatGPT’nin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir ve içeriklerimizden haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: TED Blog

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

170 Milyon Yıllık Çiçek Türü

Bilim İnsanları, 170 Milyon Yıllık Bir Çiçeği Tanımlamayı Başardı: Kuzeybatı Çin’in En Eski Kapalı Tohumlu Bitkisi

Al Pacino The Godfather Favori

Oscarlı Aktör Al Pacino, Favori “The Godfather” Filmini Açıkladı