in ,

Paul Auster’ın Oğlu Aşırı Doz Nedeniyle Yaşamını Kaybetti: Kızının Ölümüyle Suçlanıyordu

Daniel Auster aşırı doz uyuşturucu nedeniyle yaşamını yitirdi. Ünlü romancı Paul Auster’ın oğlu Daniel, geçen günlerde öz kızının ölümü sebebiyle de tutuklanmıştı.

Daniel Auster aşırı doz uyuşturucu
- Reklam -
- Reklam -

Daniel Auster hayatını kaybetti. Dünya çapında tanınan usta yazar Paul Auster’ın oğlu Daniel, aşırı doz uyuşturucu sebebiyle 44 yaşında öldü. Daniel geçen günlerde kızının ölümünden sorumlu bulunarak tutuklanmıştı.

Daniel Auster henüz 10 aylık olan kızı Ruby’nin ölümü nedeniyle suçlu bulunarak tutuklanmıştı. Otopsi sonucunda Ruby’nin kanında yüksek dozda fentanil (morfindan çok daha ağır bir ağrı kesici) ve eroin bulunmuş ve baba Daniel olayın tek sorumlusu ilan edilmişti.

15 Nisan’da ölüme sebebiyet vermek ve ihmal suretiyle kasten adam öldürmek suçundan tutuklanan Daniel Auster yargı süreci sona ermeden aşırı doz uyuşturucu nedeniyle geçen salı günü yaşamını yitirdi.

- Reklam -

Uyuşturucuyla başı sık sık belaya giren Daniel, kızının ölümünden sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

Daniel Auster Uyuşturucu Bağımlılığından Kurtulmaya Çalışmıştı

44 yaşındaki Daniel Auster 17 Nisan’da mahkemeye çıkarılmıştı. Serbest bırakılmasının ardından Clinton Hill Metro istasyonunda baygın hâlde bulunan Daniel, Brooklyn Merkez Hastanesi’ne götürüldü. Bir sağlık görevlisi Daniel’ın aşırı dozu kazara almış gibi göründüğünü aktardı.

Yorum için baba Paul Auster’a ulaşmaya çalışan kaynaklar ünlü yazardan yanıt alamadı.

Brooklyn bölge savcılığı, Daniel Auster’ın ölümü hakkında bilgilendirildiğini doğruladı. Adli Tıp Kurumu ise ölüm nedeninin ve şeklinin henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Daniel Auster cinayet

- Reklam -

Bu yaşananlardan önce Daniel Auster’ın yakın zamana kadar ayık olduğu ve bir uyuşturucuyu bırakma danışmanlığı aldığı söylenmişti.

Auster 1990’lı yılların sonunda bir eğlence organizatörü olan Michael Alig ile Angel olarak bilinen Andre Melendez adlı uyuşturucu satıcısının öldürüldüğü davayla da bağlantılıydı.

Daniel Auster bu cinayete karışmamış ancak çalınan 3 bin doları üzerinde bulunmakla suçlanmış ve şartlı tahliye edilmişti. Davadaki diğer isim Alig ise 2020’de aşırı doz eroinden ölmüştü.

Daniel Auster’ın Uyuşturucu Alışkanlığına Ailenin Eserlerinde de Sık Sık Atıfta Bulunuluyordu

75 yaşındaki yazar Paul Auster, 2003 yılında yayımlanan Kehanet Gecesi (Oracle Night) kitabında oğlu uyuşturucu bağımlısı bir yazarı konu almıştı. Daniel’ın üvey annesi Siri Hustvedt ise yine 2003 senesinde uyuşturucu bağımlısı bir karakterin hikâyesini takip eden What I Loved kitabını yayımlamıştı.

Siz yaşanan bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da biizmle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The New York Times

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uyuyan Peri - Ilaria Tuti | Haftanın Kitabı #219

Uyuyan Peri – Ilaria Tuti | Haftanın Kitabı #219

La Casa de Papel: Kore Ne Zaman Çıkacak

La Casa de Papel’in Kore Uyarlamasının Çıkış Tarihi Açıklandı