in

Afet Bölgesinde Yer Alan Seyyar Eczanelerin Açık Adresleri Yayınlandı

Deprem bölgesinde bulunan seyyar eczaneler için bir liste yayınlandı. Türk Eczacıları Birliği, depremin ardından hizmet veren mobil eczaneleri duyurdu.

Deprem Bölgesi Seyyar Eczaneler Listesi Yayınlandı
- Reklam -
- Reklam -

Deprem bölgesinde yer alan seyyar eczaneler için liste paylaşıldı. Türk Eczacıları Birliği, Kahramanmaraş Depremi’nin ardından hizmet veren mobil eczaneleri açıkladı.

6 Şubat sabahı meydana gelen ve 10 ilde korkunç manzaralara neden olan Kahramanmaraş Depremi’nin etkileri sürüyor. Türk Eczacıları Birliği, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderide seyyar eczaneler hakkında bilgi veren bir paylaşımda bulundu.

Bölgede ilan edilen Olağanüstü Hâl’in ardından Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman’da taşınabilir eczaneler kuruldu. Konteyner eczaneler ile TIR eczaneler, afet bölgesinde ihtiyaç duyan kişilere ilaç desteği sunmak üzere harekete geçti.

- Reklam -

Türk Eczacıları Birliği’nin yaptığı açıklamaya göre deprem bölgesinin bazı noktalarına TIR eczane ve konteyner eczane gönderildi. Eczanelerin konumlarını da paylaşan birlik, Twitter hesabında şu açıklamalara yer verdi:

“Depremzede vatandaşlarımızın ilaç ve tıbbi malzeme temini için, Birliğimizce bölgeye gönderilmiş olan TIR ECZANENİN ve KONTEYNER ECZANELERİN konum bilgileri, halkımızın dikkatine saygılarımızla duyurulur.”

Deprem Bölgesi Seyyar Eczaneler ve Konumları

Deprem Bölgesi Seyyar Eczaneler Listesi
Türk Eczacılar Birliği / Tır Eczane ve Konteyner Eczaneler için Konum Bilgileri

Listede 5 ayrı ilde toplam 8 adet seyyar eczaneye yer veriliyor.

- Reklam -

Kahramanmaraş

  • (Kahramanmaraş Merkez): Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörükselim Ek Hizmet Binası, Onikişubat
  • (Kahramanmaraş Afşin): Pınarbaşı, Afşinbey Caddesi

Hatay

  • (Hatay İskenderun): Yeni Devlet Hastanesi Bahçe Girişi, Nizamiye Yanı

Gaziantep

  • (Gaziantep Islahiye): İtfaiye Meydanı

Malatya

  • (Malatya Merkez): Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Bahçesi
  • (Malatya Merkez): Battalgazi Devlet Hastanesi Bahçesi (Eczacı Odası Çadır Eczane)
  • (Malatya Merkez): Turgut Özal Tıp Merkezi Hastanesi Bahçesi (Eczacı Odası Çadır Eczane)

Adıyaman

  • (Adıyaman Merkez): Adıyaman 1 nolu Sağlık Ocağı Yanı

Bu sabah Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından paylaşılan bir başka habere göre ise afetzede vatandaşların ilaçlara erişimi konusunda bazı tedbirler alınmış ve kimi tıbbi malzemelerin reçetesiz olarak temin edilebileceği ilan edilmişti.

Bunlarla birlikte, sosyal medya üzerinden paylaşılan sahte bilgilerden korunmak için hazırlanan rehber içeriğimize buradaki bağlantıdan, deprem bölgesindeki güvenli yerler hakkındaki listeye de buradaki bağlantıdan erişim sağlayabilirsiniz.

Bizleri Google Haberler üzerinden takip ederek sosyal medya erişiminin kısıtlanması durumunda içeriklerimize daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Twitter ve TikTok Erişim Sorunu

Twitter ve TikTok’ta Erişim Problemi Yaşanıyor

Depremzede Çocuklara Destek

Depremzede Çocuklara ‘Koruyucu Aile’ Desteği: Başvurular e-Devlet’ten Alınıyor