in

Disney’den Cinsiyetsiz Kıyafet Kararı: Tema Parkı Çalışanları Daha Özgür Giyinebilecek

Disney, yeni aldığı karar sonrası cinsiyetsiz kıyafet dönemini başlattı. Dev şirket tema park çalışanlarının artık istedikleri gibi giyinmelerine izin verecek.

Disney cinsiyetsiz kıyafet
- Reklam -
- Reklam -

Çalışma hayatında işe ne giyerek gidileceği konusunda bazen yazılı, bazen yazısız kurallar olduğu hepimizin malumu. Hatta farklı ülkelerde bazı şirketlerin saçların hangi renk olması, tırnakların nasıl kesilmesi gerektiğine kadar müdahale ettiği bile biliniyor. Bu konuda Disney tema parklarında da benzer bir kıyafet kuralı vardı. Ancak son gelişme, çalışanlarını sevindirecek türden oldu. Görünüşe göre dev şirket, cinsiyetsiz kıyafet dönemi ile değişen dünyaya ayak uydurmaya karar verdi.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre artık çalışanlar daha rahat giyinebilecek. Saç kesimi konusunda esnek olabilecek ve hatta dövmelerinin görünmesiyle alakalı bir endişe yaşamayacak. Disney Parkları’nın başkanı Josh D’Amaro, araştırma kapsamında tuttukları çalışanlarının şirketin daha “kapsayıcı” olması konusunda önerilerde bulunduğunu söyledi. Bu öneriye göre şirketin temeline “kültür için gerekli olan ve ilerlemeye katkı sağlayacak” unsurlar anlayışı ekleneceği belirtildi. Ayrıca bu karar, çalışanların işlerine daha bağlı hissetmelerini sağlamayı da hedefliyor.

Böylelikle şirketin “Dört Anahtar” olarak bilinen değerleri “Beş Anahtar” oldu. Bu değerler güvenlik, gösteri, nezaket, liyakat ve -yeni değerle birlikte- kapsayıcılık olarak sayılıyor. Artık çalışanlar, kılık kıyafet konusunda daha “özerk” hareket edebilecek.

- Reklam -

Disney Parkları Başkanı: “Çalışanlarımız Daha Esnek Hareket Edebilecek”

Disney Kıyafet Kuralı

Josh D’Amaro konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Yeni yaklaşımımızla çalışanlarımızın toplumsal cinsiyetin belirlediği saç kesimi, giyim ve tırnak tarzı, kıyafet seçimi ve uygun bulunan görünen dövmeler sınırlamalarından daha esnek hareket edebilecek. Bunu yalnızca çalışma ortamımızı çağa uydurmak için değil, çalışanlarımızın bireysel olarak kendilerini ve kültürlerini daha rahat ifade edebilmeleri için de yapıyoruz.”

- Reklam -

Disney’in uzun yıllar çalışanların görünüşü konusunda katı kurallara sahip olduğu biliniyor. 1955’ten 2012’ye kadar çalışanların sakal ya da bıyık bırakmasına izin verilmiyordu. Kılık kıyafet konusunda alınan bu yeni karar, Koronavirüs salgınından etkilenerek kapanan Disneyland ve Disney California’nın 30 Nisan 2021 tarihinde açılmasıyla birlikte uygulamaya koyulacak. Ayrıca Disneyland Resort’un, izne çıkarılan çalışanlarını geri çağırdığı da biliniyor.

Değişen dünya, daha birçok büyük şirketi etkileyecek gibi görünüyor. Disney’in bu konudaki katı kuralını esnetip çalışanlarını daha kucaklayıcı bir hale gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2020'de En Çok Yasaklanan Kitaplar

2020’de En Çok Yasaklanan Kitaplar: Irkçılık Karşıtı ve Polis Şiddetini Ortaya Çıkaran Eserler Zirvede

Evden Kaçmanın Yolları - Defne Suman

Evden Kaçmanın Yolları: 24 Yazardan Kaçış Anlatıları