in

Elon Musk, 44 Milyar Dolarlık Twitter Anlaşmasını Feshetti

Elon Musk, Twitter anlaşmasını feshetti. Tesla’nın CEO’su, sosyal medya devini almak için başlattığı 44 milyar dolarlık satın alma işleminden vazgeçti.

elon musk twitter anlaşması feshetti
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk, 44 milyar dolar karşılığında satın almaya karar verdiği Twitter platformundan vazgeçti. Tesla‘nın CEO’su, sosyal medya deviyle olan sözleşmesini feshetmek üzere yasal işlem başlatıyor.

Uzay ticareti şirketi SpaceX‘in, elektrikli araç şirketi Tesla‘nın ve uydular aracılığıyla internet hizmeti sağlamayı hedefleyen Starlink‘in başındaki Elon Musk, geçen aylarda sosyal medya platformu Twitter‘ı satın alacağını açıklamıştı.

Musk önce şirketteki hisselerini belli oranlarda artırmış, ardından da yönetim kuruluna 44 milyar dolarlık bir anlaşma sunmuştu. Geçen nisan ayında ise anlaşma tamamlanmış ve Twitter’ın el değiştirmesi artık an meselesi hâline gelmişti. Sonrasında Musk platformdaki bot hesapların oranı hakkında yaptığı araştırma nedeniyle anlaşmayı askıya almaya karar vermişti. Şimdi ise ünlü iş insanının dev anlaşmadan çekileceği öne sürüldü.

- Reklam -

Elon Musk, Twitter Platformunu Satın Almaktan Vazgeçti

Botlar, sahte ve spam hesaplar 44 milyar dolarlık anlaşmanın sonu olmuş olabilir. The Washington Post, geçen gün anlaşmanın ciddi derecede ölçüde tehlikede olduğunu aktarmıştı.

Musk’ın ekibinin 44 milyar dolarlık anlaşmaya finansman sağlayacağı konuşulan kişi ve kurumlarla görüşmelerini sonlandırdığı gelen bilgiler arasında.

Elon Musk‘ın Twitter’ı satın almaktan vazgeçmeye karar verdiği henüz iddia aşamasındayken platformda onlarca kişinin işten çıkarıldığı öğrenildi.

Musk’ın anlaşmadan vazgeçme nedeni ise “sahte hesaplar hakkında doğru bilgilendirilmemiş olmak” şeklinde açıklanıyor. Normal şartlarda, anlaşmanın fesih bedeli iki taraf için de 1 milyar dolardı. Ortaya atılan iddialara göre Musk’ın feshi haklı görülürse ünlü iş insanı bu bedeli ödemeyecek.

elon musk twitter anlaşmasıfesih

- Reklam -

Söz konusu haberin gündeme gelmesinin ardından Twitter hisselerinde de ciddi bir düşüş yaşandı. Şu anlık şirketin hisse başına değer kaybı %5 seviyesine ulaştı. Twitter hisse değeri şu anda 37,5 dolardan 36,81 dolara kadar inmiş durumda.

The Washington Post‘a konuşan eski bir Twitter yöneticisi ise, “Twitter bu anlaşmayı gerçekleştirmek için savaşa girmeye istekli görünüyor,” ifadesini kullandı.

Öte yandan Musk’ın Twitter’dan vazgeçmesini olumlu karşılayanlar da var. Tesla ve SpaceX‘in CEO’luğunu üstlenen Musk’ın Twitter hamlesini dikkat dağıtıcı bulan birçok isim bulunuyor. Anlaşmanın iptali, Tesla hisselerinde de bir rahatlama rallisini tetikleyebileceği düşünülüyor.

Siz Elon Musk’ın Twitter’dan vazgeçmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Fortune

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Manipülasyoncular kralı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tony sirico ölüm haberi

The Sopranos’un Yıldızı Tony Sirico 79 Yaşında Hayata Veda Etti

Avrupa’nın En Eski İnsan Fosili

1,4 Milyon Yıl Önce Yaşamış Bir İnsana Ait Fosil Bulundu: Avrupa’da Keşfedilmiş En Eski İnsan Fosili