in

Elon Musk: “Twitter’ı Daha Fazla Para Kazanmak için Değil, İnsanlığa Yardım Etmek için Satın Aldım”

Elon Musk, 44 milyar dolar karşılığında Twitter platformunu resmi olarak satın aldı. Ünlü iş insanı, sosyal medya devini alma sebebini de açıkladı.

elon musk twitter satın alma
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk, aylar süren tartışmalar ve spekülasyonların ardından Twitter platformunu satın aldı. Dünyaca ünlü iş insanı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şirketi satın alma nedenlerini de sıraladı.

Tesla, SpaceX, Neurolink, Starlink gibi projelerle teknoloji dünyasının liderleri arasında bulunan Elon Musk; artık en büyük sosyal medya platformlarından birisinin, Twitter’ın da başında.

Nisan 2022’de, Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın alacağı öğrenilen Musk; daha sonra bu fikrinden vazgeçmiş ve sitedeki botların sayısının, beklenenden daha fazla olduğunu öne sürmüştü. Fakat anlaşmayı bozmak 1 milyar dolarlık bir tazminat maddesi de içerdiği için, bu vazgeçiş de planlandığı gibi gitmemişti. Dava süreçlerinin başlamasıyla bu ayın başında Musk, orijinal teklifin bir kez daha masada olduğunu söylemişti.

- Reklam -

elon musk twitter yeni

26 Ekim’de Twitter binasına “elinde lavabo” taşıdığı bir video ile giriş yapan ve bu videoyu Tweet olarak paylaşan Elon Musk, dün de şirketin reklamverenlerine satın almanın gerekçelerini açıklayan bir yazı paylaştı. Ardından paylaştığı gönderide ise “Kuş özgür kaldı” mesajına yer verdi.

Elon Musk, Twitter Platformunu Satın Aldı: Şimdi Neler Olacak?

Anlaşmanın tamamlanmasının ardından şirketin CEO’su Parag Agrawal, Twitter politika şefi Vijaya Gadde, genel danışman Sean Edgett dahil olmak üzere birçok üst düzey yönetici görevinden alındı. Perşembe günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na devralmayı onaylayan bir doğrulama geçildi. Bugün ise borsada Twitter hisselerinin alım satımı askıya alındı.

Platformu daha “özgür”, “botlardan uzak”, “açık kaynak kodlu” ve “şeffaf” yöneteceğini daha önce açıklayan Elon Musk, siteyi blokzincir tabanlı bir mecraya dönüştürmek istiyor.

elon musk twitter anlaşmasıfesih

Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada platformun reklamverenlerini bilgilendirirken şu ifadeleri kullandı:

“Twitter’ı satın almaktaki motivasyonumu paylaşmak için sizlere kişisel olarak ulaşmak istedim. Twitter’ı neden aldığım ve reklamcılığa dair ne düşündüğüm konusunda çok fazla spekülasyon yapıldı. Çoğu da yanlış çıktı.

- Reklam -

“Bu satın almanın sebebi, geniş bir inanç yelpazesinin şiddetten uzak, sağlıklı bir şekilde tartışmalara girebileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın, uygarlığın geleceği için önem teşkil etmesiydi. Sosyal medya, nefret üreten ve toplumumuzu bölen aşırı sağ ve sol yankı odalarına bölünmek gibi bir tehlikeye sahip.

“Sonu gelmeyen tık arayışında, geleneksel medyanın büyük kısmı, parayı getirenin bu olduğunu düşündüklerinden bu kutuplaşmayı iyice körükleyip besledi. Fakat bu sırada, diyalog fırsatı da yitirildi.

“Bu sebeple Twitter’ı satın aldım. Bunu, kolay olacağı için yapmadım. Daha fazla para kazanmak için de yapmadım. Sevdiğim insanlığa yardım etmek için yaptım. Tüm alçakgönüllülüğümle yapıyorum ve bütün çabamıza rağmen, hedefimize ulaşmak konusundaki başarısızlığın da çok gerçek bir olasılık olduğunu kabul ediyorum.

“Öte yandan Twitter, her şeyin sonuçsuz bir şekilde konuşulabileceği, herkese özgür bir cehennem ortamı da olamaz. Yasalara bağlı kalmalı. Bununla birlikte, platformun her yaştan insana karşı sıcak ve misafirperver olması sağlanmalı. Tıpkı tercihlerinize göre istediğiniz deneyimi seçmek,  film izlemek ya da video oyunları oynamak gibi.

“Ayrıca reklamların doğru yapıldığında sizi memnun edip eğlendirebileceğine ve bilgilendirebileceğine inancım tam. Reklamlar, varlığından bihaber olduğunuz ancak sizin için doğru olan bir hizmeti, ürünü veya tıbbi tedaviyi gösterebilir. İhtiyaçlarla mümkün olduğunca alakalı reklamlar göstermek önemli. Alaka düzeyi düşük reklamlar bir tür spam’dir. Ancak, alaka düzeyi yüksek reklamlar aslında içeriğin kendisidir.

“Temelde Twitter, markanızı güçlendiren ve işletmenizi genişleten, dünyanın en saygın reklam platformu olmayı amaçlamakta. Bizimle ortak olan herkese teşekkür ederim. Birlikte olağanüstü bir şey inşa edelim.”

Siz bu satın alma ve Elon Musk’ın açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    tamam-inandim

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    received_1658017814592306

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Arda Giz - Evrenin Tacirleri / Ünver Alibey

Ünver Alibey’in Ekolojik Bilimkurgu ve Fantazya Serisi Arda Giz, “Evrenin Tacirleri” ile Devam Ediyor

ibb fatih sultan mehmet madalyon

İBB, Dünyada Yalnızca 4 Nüshası Olan Fatih Sultan Mehmet Madalyonunu Satın Aldı