in

Elon Musk, Twitter’ı Yeniden Satın Almaya Karar Verdi: 44 Milyar Dolarlık Orijinal Teklif Tekrar Masada

Elon Musk orijinal plana geri dönmeye hazırlanıyor. Tesla ve SpaceX’in CEO’su, anlaşmazlığa düştüğü Twitter ile yeniden masaya oturmaya hazır.

elon musk twitter anlasma
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk, yılan hikâyesine dönen Twitter anlaşması için orijinal teklifini yeniden gündeme aldı. Ünlü iş insanı, 44 milyar dolarlık anlaşma için şartlarını sundu.

2022 yılının büyük bir kısmı, Elon Musk’ın Twitter platformunu satın alacağı haberleriyle geçti. Geçen nisan ayında, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının tamamlandığı duyuruldu. Ancak temmuz ayında, Musk bu kararından platformdaki bot hesapların fazlalığından ötürü vazgeçtiğini açıkladı. Anlaşmanın bozulması durumunda 1 milyar dolarlık tazminatın yürürlüğe gireceğini hatırlatan şirket ise Musk’ı mahkemeler aracılığıyla platformu almaya zorlamak için gerekli süreci başlatacağını duyurdu.

Bir süreliğine durulan ortalık, dün gece Elon Musk’ın orijinal plana geri döneceği yönündeki haberle tekrar karıştı.

- Reklam -

Elon Musk Twitter için Bir Kez Daha Hisse Başına 54,20 Dolar Teklif Etti

Musk, sosyal medya şirketinin platformdaki sahte hesapların sayısı hakkında kendisini yanlış yönlendirdiğini iddia ederek anlaşmadan çekilmeye kalkmıştı. 17 Ekim’de ise Delaware’da süreç yargıya taşınacaktı.

Şimdi ise yargı süreci başlamadan müzakerelere geri dönüldü. Twitter’ın baş hukuk danşmanı Sean Edgett, şirketin Musk ile hisse başına 54,20 dolardan anlaşmayı planladığını aktardı.

Musk’ın teklif mektubunun doğrulanmasının ardından, şirketin hisseleri de 21% oranında yükseldi.

elon musk twitter yeni

Önerilen anlaşma kabul edilirse Twitter, aynı zamanda elektrikli otomobil firması Tesla ve roket üreticisi SpaceX’in de sahibi olan Musk’ın kontrolüne geçecek. Ünlü iş insanı, platform üzerindeki tek söz sahibi kişi olacak.

- Reklam -

Ortaya atılan iddialar Elon Musk’ın Delaware’daki mahkemede, botlar hakkında bilgisi olmadığını kanıtlayamayacağını kabul ettiğini ileri sürmüştü.

Elon Musk’ın Twitter Planı

Ünlü iş insanının Twitter hakkındaki planları arasında platformu daha az politik kısıtlamaya maruz bırakmak, botları yenmek, Tweet’lere düzenleme butonu eklemek ve algoritma için açık kaynak kodları kullanmak gibi köklü değişiklikler yer alıyor.

elon musk twitter anlaşmasıfesih

Platform, 6 Ocak 2021’de eski ABD Başkanı Donald Trump’ı Twitter’dan süresiz olarak yasaklamıştı. Elon Musk’ın satın alımı gerçekleşirse, Trump’ın yasağının kaldırılması da gündeme gelebilir.

Siz bu geri dönüş hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Musk yönetiminde bir Twitter nasıl bir mecraya dönüşür? Yorumlarınızı ve tahminlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Time

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Bence daha iyi olabilir. Bir grup insanın, kendileri gibi düşünmeyen hesapları şikâyeti sonucu, (tweetin içeriğini incelemeden) hesap kapatma-askıya alma saçmalıkları belki son bulur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir Aşk Masalı - Ahmet Ümit

Ahmet Ümit’ten Bir Masal Kitabı: Kaf Dağı’ndan Issız Çöllere Uzanan “Bir Aşk Masalı”

Alan Moore öykü kitabı Illuminations

Watchmen ve V for Vendetta’nın Yazarı Alan Moore’un İlk Öykü Kitabı “Illuminations” Okurlara Buluşuyor