in ,

Martin Luther King Jr. ve Elvis Presley’nin de Sahne Aldığı Tarihi Binanın Duvarından Mumyalanmış Ceset Çıktı

Elvis Presley ve Martin Luther King Jr. gibi birçok ikonik ismin de sahne aldığı Kaliforniya’daki bir kongre merkezinin duvarından mumyalanmış bir ceset çıktı.

Elvis Presley tarihi bina mumya beden
- Reklam -
- Reklam -

Elvis Presley ve Martin Luther King Jr. dahil birçok önemli ismin sahneye çıktığı ABD’deki Henry J. Kaiser Kongre Merkezi restorasyon çalışmaları sırasında şaşırtıcı bir olaya ev sahipliği yaptı. İnşaat çalışanları, tesadüf eseri duvarın ardındaki mumyalanmış cesedi gün yüzüne çıkarttı.

Yetkililer, geçen hafta ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Oakland kentindeki bir kongre merkezinin duvarında mumyalanmış bir cesetle karşılaştıklarını aktardı. Bir işçi, saat 13.00 sularında cesedi duvarın ardında tespit etti. Alameda County Şerif Ofisi’ne göre beden Henry J. Kaiser Kongre Merkezi’ndeki yıkılmakta olan bir duvarın yenileme çalışmaları sırasında keşfedildi.

Oakland Polis Teşkilatı’nın 10 Mart’ta yaptığı açıklamada cesedin kongre merkezindeki oditoryumun üst katındaki iki beton sütunun arasında kalan alçıpan duvarın arkasında bulunduğu kaydedildi. Duvarın ardındaki yaklaşık 38 santimetrelik alanın mumyaya ev sahipliği yaptığı ifade edildi.

- Reklam -

Polis yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Açıklığın üzerindeki izler ve biyolojik kanıtlar, kişinin oyuğun üst kısmına yakın bir noktada yaşamını yitirdiğine ve zamanla bedeninin çürümesiyle oyuğun altına doğru kaydığına işaret ediyor.”

Bedenin kime ait olduğu konusunda çalışmalar sürerken kurbanın kemik yapısı ve anatomisine göre yapılan analizlerde bedenin yetişkin bir erkeğe ait olduğu söylendi. Adli tıp, kimlik tespiti için diş kayıtlarını ve eğer mevcutsa parmak izlerinin peşine düştüğünü aktardı.

Elvis Presley ve Martin Luther King Jr.’a da Ev Sahipliği Yapan Tarihi Binada Bulunan Mumyanın Birkaç Yıldır Duvarların Bulunduğu Açıklandı

Yetkililer, cesetteki çürümenin son aşamalarda olduğunu ve bedenin muhtemelen “birkaç yıldır” orada olduğunu aktardı.

Alameda County Şerif Ofisi’nde görevli olan Teğmen Ray Kelly, cesedin iyi şekilde mumyalandığını aktardı. Kelly, duvarın içindeki ortamın bedenin iyi şekilde korunmasına katkı sağladığını da ifade etti.

- Reklam -

Elvis Presley tarihi bina mumya

Kesin ölüm nedeni için otopsi sonuçlarının bekleneceği açıklanırken polis şimdilik olayın cinayet olmadığını düşünüyor. Yapılan açıklamada, “Cinayet şüphesi uyandıracak gözle görülür ya da sıra dışı bir travmaya rastlanmadı,” ifadelerine yer veriliyor.

1914’te açılan Henry J. Kaiser Kongre Merkezi’nin oditoryumunda Martin Luther King Jr. ve Elvis Presley gibi önemli isimler de sahne almıştı.

2005 yılında bakımının giderek masraflı hâle gelmesiyle kapatılan bina, 2015’te belediyenin yapıyı yeniden canlandırmak istemesiyle restorasyon sürecine dahil olmuştu.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent, New York Post

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pişmaniyeciler, Emrah Safa Gürkan ve Ali İhsan Varol

Pişmaniyeciler, Emrah Safa Gürkan ve Ali İhsan Varol Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

Amazon Metro Goldwyn Mayer

Tarihi Anlaşma Sonuçlandı: Amazon, Metro-Goldwyn-Mayer’ı Bünyesine Kattı