in

Hatay’da Tek Binanın Dahi Yıkılmadığı Erzin İlçesinin Belediye Başkanı: “Kaçak Yapıya Müsaade Etmedim”

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, deprem sırasında ilçede tek bir binanın bile yıkılmamış olmasının nedenini açıkladı.

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu - Deprem Açıklaması
- Reklam -
- Reklam -

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, ağır yıkıma şahitlik eden Hatay’ın aksine tek bir binanın bile yıkılmadığı Erzin gerçeğini anlattı.

17 Ağustos 1999 depreminin meydana geldiği Kocaeli’nde, hasar görmeyen tek belediye Tavşancıl olmuştu. Gebze’ye bağlı olan bu belde, o dönem Salih Gün başkanlığında yönetiliyordu. 1999 depreminde, Gün’ün imar izni konusundaki katı tavrı sayesinde beldede can ve mal kaybı yaşanmamıştı.

Aradan geçen 24 yılın ardından, 6 Şubat 2023’te Türkiye bir başka yıkıcı depremle tanıştı. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli deprem, 10 ilde büyük bir yıkıma yol açtı. Hatay da depremden ağır şekilde etkilenen şehirler arasındaydı. Hatay’ın tek binası bile yıkılmayan ilçesi Erzin ise akıllara Tavşancıl’ı getirdi.

- Reklam -

Erzin Belediye Deprem

TV5 kanalına bağlanan Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, yaptığı açıklamada ilçede can kaybının yaşanmadığını kaydetti.

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu: “’Türkiye’nin Tek Doğrusu Sen misin?’ Dediler”

Elmasoğlu, Osmaniye’nin 15-20, Hatay’ın ise 110 kilometre uzağında bulunan Erzin’de can kaybı, yaralı ya da yıkım yaşanmadığını ifade etti.

Elmasoğlu, deprem anını şu sözlerle anlattı:

“İlçemiz adına seviniyoruz. Ancak tabii ki sevincimiz yarım kaldı bütün bu ölümler nedeniyle, biz gerçekten biz de bazen şaşırdık o gün bu kadar sarsıntı yaşadık yani anlatılmaz yaşanır. Ben de tek katlı müstakil bir evde oturuyorum. Çok şiddetli sarsıldık ve hemen çocuklarımızla birlikte kapıya koştuk, zor hareket ediyorduk. Bitmesini bekledik ama bitmek bilmedi. Bir dakikanın üzerinde bir sarsıntıyla biraz hafifleyince apar topar hemen alabileceğimiz eşyaları alır almaz çıktık evden.”

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu - Deprem Açıklaması

“Herhangi Bir Şekilde Kaçak Yapıya Müsaade Etmedim”

Ökkeş Elmasoğlu, ilçede kaçak yapıya izin vermediklerini aktarırken o süreçte yaşadığı deneyimi şu sözlerle aktardı:

- Reklam -

“Birincisi kendi adıma, benim dönemimle ilgili söyleyeyim; Herhangi bir şekilde kaçak yapıya müsaade etmedim. Bazen de kızdılar bir belediye başkanı olarak bana, ’Senden başka memlekette doğru adam yok mu?’ dediler. Hatta biri, üç ay geçmişti seçildikten sonra, uzaktan da bir akrabamız gelir dedi ’Bize ceza yazılmış, kaçak inşaattan…’ Ben de ’Yapabileceğim bir şey yok’ dediğim zaman ’Türkiye’nin tek doğrusu sen misin?’ dediler. Bu kelimeleri kulağımla duydum.”

“Vicdanım Rahat”

Elmasoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Kendi adıma çok vicdanım rahat, hiçbir şekilde kaçak inşaata izin vermedik. Tabii buna izin vermezseniz de bir yolunu bulup bir şekilde kaçak inşaatı yapan var. Kaçak inşaattan ceza yazdığımız kesimler var. Kaçak yapılaşmanın önünü yüzde yüz kesemezseniz de belli bir aşamada kesebiliyorsunuz. En azından kendi adıma bir sorumluluk duymuyorum. Benim buna müsamaha göstermem mümkün değil. Eğer böyle bir şey de olursa ben bunun gereğini yapar diye çok açık yüreklilikle söylüyor ve siyaseti buna karıştırmamaya çalışıyorum. İnsanlar da birçok kişiyle de kötü olduk bu nedenle.”

Elmasoğlu’nun açıklamalarının tamamını buradan izleyebilirsiniz:

YouTube video

(Videoyu YouTube üzerinden görüntülemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Yıkılan bölgeler kaçak diye yıkılmadı ki, işin trajik kısmı bu zaten. Onaylı, koca koca siteler mezar oldu insanlara.

  2. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    İmarr affı, vergi affı, Rahşan affı… Özelde İmar Affı genelde de “AF” kelimesini sözlüğümüzden çıkarmamız gerekir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Karakuş Tümülüsü Tokalaşma Sütunu Deprem ile Yıkıldı

Adıyaman’da 2.000 Yıllık Karakuş Tümülüsü’ndeki ‘Tokalaşma Sütunu’ Depremde Yıkıldı

Nurdağı İlçesindeki Tüm Binalara Yıkım Kararı

Gaziantep’in Nurdağı İlçesindeki Tüm Binalar Hakkında Yıkım Kararı Alındı