in

FBI Yalanladı: Zodiac Katili Hâlâ Aranıyor

FBI, Zodiac Katili hakkında çıkan haberleri yalanladı. Federal Soruşturma Bürosu vakanın hâlâ çözülmediğini öne sürüyor.

FBI Yalanladı: Zodiac Katili Hâlâ Aranıyor
- Reklam -
- Reklam -

FBI, Zodiac Katili hakkındaki haberleri yalanladı. Federal Soruşturma Bürosu, ünlü seri katil hakkındaki vakanın bir grup gönüllü araştırmacı tarafından çözüldüğüne dair açıklamaları yalanladı.

1960’ların sonlarına doğru San Francisco Körfez Bölgesi’nde terör estiren Zodiac Katili bugün hâlâ bir muamma olarak gizliliğini koruyor. Çiftleri hedef alan ve yalnız bir taksi şoförünü de öldürerek 5 kişiyi katleden katil bugüne dek ne yakalandı ne de kimliği tespit edildi. Onu diğer seri katillerden ayıran ve ünlü olmasını sağlayan şey ise The San Francisco Chronicle aracılığıyla yetkililere kodlanmış mektup ve şifreler göndererek polise onu bulması için ipucu vermesiydi.

Geçen günlerde kendilerine Case Breakers adını veren eski FBI ajanları ve emekli polisler, uzun süren araştırmalarının ardından Zodiac Katili’nin 2018 yılında yaşamını yitiren Gary Francis Poste olduğunu tespit ettiklerini açıklamışlardı. 40 eski profesyonel dedektif ve adli tıp uzmanından oluşan grup ayrıca Porte’yi 1966’da Güney Kaliforniya’daki bir cinayetle ilişkilendiren kanıtları olduğunu, dolayısıyla bunun Zodiac Katili’nin resmi cinayet sayısını artırdığını söylemişti.

- Reklam -

Case Breakers ekibi bu sonuca adli kanıtlara bakarak bu sonuca ulaştıklarını söylediler. Çünkü Zodiac Katili’nin alnındaki yara izleri ile Poste’nin alnındakiler birebir örtüşüyordu. Zodiac’ın polisin çizdiği bir robot resmiyle eşleşen yara izinin görüldüğü birçok fotoğraf dışında onu tanıyan insanlarla yapılan görüşmelere ve 1966’daki faili meçhul Cheri Jo Bates cinayetine dair bir dizi kanıta dayanarak teşhis ettiklerini ifade ettiler.

FBI: Zodiac Katili için Verilecek Özel Ödül Hâlâ Geçerli

FBI Yalanladı: Zodiac Katili Hâlâ Aranıyor

Ancak FBI, yaptığı açıklamada bu bilgileri yalanladı. Bu tür iddialardan kaçınılması gerektiğini söyleyen Federal Soruşturma Bürosu, dosyanın hâlâ açık olduğun ve bildirilecek yeni bir bilginin bulunmadığını dile getirdi.

- Reklam -

Riverside polis teşkilatında yer alan memur Ryan Railsback, NBC News’e açıklamalarda bulundu ve Bates cinayetiyle Zodiac Katili arasında herhangi bir bağlantının hiçbir şekilde olmadığını belirtti. Daha net nasıl bir cevap vereceklerini bilmediklerini belirten Railsback, vakayla ilgili bilgisi olanların kendilerine gelmesi durumunda 50 bin dolarlık (yaklaşık 450 bin TL) özel ödülün hâlâ geçerli olduğunu da sözlerine ekledi.

Uzun zamandır kitaplar, sinema filmleri, diziler ve belgesellere konu olan Zodiac Katili gizemini hâlâ koruyor.

Zodiac Katili hakkındaki haberlerin doğruluğu konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce gerçekten de bulunmuş olabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Üç Elma: Mitoloji, Folklor, Fantastik - Burcu Bayer

Üç Elma: Çağdaş Türk Öyküsünün Mitoloji, Halk Hikâyeleri ve Fantastikle İlişkisi Araştırma Konusu Oldu

Matrix Batman Madonna

Madonna, Reddettiği Batman ve Matrix Filmleri için Pişman: “Kendimi Öldürmek İstedim”