in ,

Google, Tiktok’u Tahtından Etmek için Yapay Zekâ Şirketi Alter’ı 100 Milyon Dolara Satın Aldı

Google, TikTok platformunu tahtından edebilmek için yapay zekâ ile avatar oluşturmayı sağlayan Alter şirketini satın aldı.

google yapay zeka alter satın alma
- Reklam -
- Reklam -

Google, yapay zekâ yardımıyla oyun ve uygulamalara avatar oluşturan Alter şirketini bünyesine kattı. Dev teknoloji şirketi, satın alım işleminin detaylarını paylaşmasa da ortada 100 milyon dolarlık bir anlaşma olduğu öne sürülüyor.

Google, sosyal medya ile rekabet yarışında yeni bir platformu daha çatısı altına dahil etti. Satın alımın yolda olduğu haberleri, resmi olarak açıklanmadan iki ay öncesinde ortaya çıkmaya başlamıştı. Dev teknoloji şirketi ise geçen günlerde yaptığı açıklamada bu hamlenin gerçekleştiğini doğruladı. Uzmanlara göre Google, TikTok ile olan mücadelesinde güçlenmek için Alter’ı bünyesine kattı.

İlk etapta Facemoji ismi ile kurulan Alter, oyun ve uygulamalarda kullanılmak üzere kullanıcılarına yapay zekâ ile üretilmiş avatarlar sunuyor. Play Ventures, Roosh Ventures ve Twitter gibi mecralarda desteklenen ve yaklaşık 3 milyon dolarlık yatırım alan Alter, oldukça yeni bir oluşum olmasıyla da dikkat çekiyor. Şirketin kurucusu ve yöneticisi Jonathan Slimak ise, Alter ile birlikte, “Google bünyesinde Avatar oluşturma” pozisyonunda çalışmaya başlıyor.

- Reklam -

Google, TikTok ile Mücadelesinde Yapay Zekâdan Yardım Alacak

Google’ın TikTok ile mücadelesi ise YouTube’un YouTube Shorts uygulaması ile hızlanmıştı. Yapay zekâ destekli avatarların da sisteme dahil olmasıyla birlikte teknoloji şirketi kullanıcıları kendi uygulamalarına doğru çekebilmeyi umuyor.

google yapay zeka alter avatar

Google ise son zamanlarda yapay zekâ teknolojisinde oldukça önemli yatırımlarda bulunuyor. Dil geliştirme algoritması LaMDA’nın bilinç kazandığı yönündeki iddialarıyla gündeme gelen bir mühendis insanlığı yapay zekaya karşı uyarmıştı. Geçen aylarda ise dev şirkette geliştirilen bir modelin maddelerin nasıl koktuğunu kimyasal yapısı üzerinden inceleyerek doğru bir şekilde tahmin edebildiğini paylaşılmıştı.

Bu satın alım hamlesinden sonra Alter’ın nasıl gelişeceği ve kullanıcılara neler sunacağı merakla bekleniyor. Alter’ın kurucuları Jonathan Slimak ve Robin Raszka, satın alıma dair henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

- Reklam -

google yapay zeka alter

Öte yandan TikTok, Cannes Film Festivali gibi prestijli organizasyonlara da sponsor olarak bir sosyal medya mecrasında çok daha fazlası olmayı sürdürüyor.

Siz bu rekabetin geleceği nokta hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tech Crunch

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Friday the 13th dizisi Crystal Lake

Korku Klasiği Friday the 13th Evreni Genişliyor: “Crystal Lake” Dizisi Geliyor

Evrenin Yatışmaz Yapısı ve Diğer Öyküler - Aykut Ertuğrul

Aykut Ertuğrul’un Yeni Öykü Kitabı “Evrenin Yatışmaz Yapısı” Raflardaki Yerini Alıyor