Hindistan’da 60 yaşında bir kadının kafasında boynuzlar çıktı. Üç yıldır bu rahatsızlıkla boğuştuğunu söyleyen Mimiya Bai Kori, dayanılmaz ağrılar çektiğini kaydediyor.
Doktorları şaşırtmayı başaran bu durum için uzman doktorlar istişare hâlinde. Yerel doktorlar ise bu hastalığı “anlayışlarının ötesinde” olarak tanımlıyor. Mimiya Bai, eğer bir ameliyat mümkünse Hindistan hükümetinden maddi adımlar için yardım çağrısında da bulunuyor.
Doktor Abhishek Jain, Mimiya’nın hastalığını “silisyumlu boynuz” olarak tanımlıyor. Bu rahatsızlığın vücudun herhangi bir yerinde başlayabileceğini ve nihayetinde ameliyatla tedavi edilebileceğini kaydediyor.
Geçmişte daha önce yaşanan boynuzlu insan vakaları son derece nadir. Genellikle konik şekilde büyüyen, sivri uçlu, iyi veya kötü huylu keratinöz boynuzların; genellikle baş bölgesindeki bir kesikten sonra radyasyona ya da HPV virüsüne maruz kalınması sonucu oluştuğu düşünülüyor. Ancak yaygın bir rahatsızlık olmadığı için nedenleri hakkında henüz yeterince araştırma yapılabilmiş değil.
Boynuz hastalığı (cornu cutaneum) genellikle bölgesel bir yerleşimde, küçük boyutlara ulaşıyor. Fakat bazen, olağan dışı boyutlara erişebiliyor.
Başında Boynuzlar Çıkan Kadını Görenler Gözlerine İnanamıyor
Mimiya Bai Kori, insanlara “’boynuzlarından” ilk defa bahsettiğinde çevresindekilerin ona inanmadığını ve gördüklerinde de ciddi şekilde şaşırdıklarından bahsetti.
New Indian’a konuşan kadın, yaşadığı fiziksel ve zihinsel acının tarifi olmadığını kaydetti:
“Son üç yıldır çok üzüldüm. Herkese yalvardım ama kimse beni dinlemiyor. Acı çekiyorum. Allah’tan beni bu hastalıktan ve aciz azaptan kurtarmasını diliyorum.”
Kori’nin yakınları, imkânsızlıklara vurgu yaptı:
“Buradaki doktorlar bize şehrin en iyi uzmanlarına gitmemizi tavsiye ettiler. Ama maddi imkânsızlıklar nedeniyle bunu yapamıyoruz.”
Kori yaşadığı bölgedeki küçük hastanelerde tedavi edilemediği için ülkedeki daha büyük hastanelerde tedavi görmeyi bekliyor.
İlginizi çekebilir: Su Ayılarının Radyasyona Nasıl Dayandığı Keşfedildi
Siz bu rahatsızlığa dair ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.
Kaynak: Metro, IFL Science
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!