in ,

J.K. Rowling, Kendisini Örnek Gösteren Rusya Lideri Putin’e Sert Dille Cevap Verdi

J.K. Rowling, cinsel kimliklerle ilgili açıklamaları nedeniyle aldığı tepkileri, kendi ülkesine yapılanlarla benzeten Rusya Devlet Başkanı Putin’e sert dille cevap verdi.

J.K. Rowling, Rusya Lideri Putin'e Sert Dille Cevap Verdi
- Reklam -
- Reklam -

J.K. Rowling, Rusya Devlet Başkanı’nın kendisine yönelik kurduğu bazı benzetmelere sert dille yanıt verdi. Vladimir Putin, Harry Potter serisinin yazarının cinsiyet kimliği konusundaki görüşleri nedeniyle dışlandığı gibi Batı ülkelerinin de Rusya’yı ve tarihini dışlamak için uğraştığını iddia etmişti. Yapılan bu benzetme sonrası Rowling de, sosyal medya üzerinden Putin’e sert bir dille cevap verdi ve Rus liderin muhalifleri zehirleyip hapse attığını hatırlattı.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan çatışma birinci ayını doldurmuşken dünyadan Rusya’ya ve liderine karşı tepkiler yağmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce Rus sanatçılara özel bir televizyon programında konuşan Putin, Batı’nın Rusya’yı ve Rus kültürüne ait neredeyse her şeyi dışlamasını, cinsel kimlikler hakkındaki görüşlerini paylaştıktan sonra bazı çevrelerin sert tepkilerine maruz kalan Harry Potter yazarı J.K. Rowling’in durumuna benzetti. İdeolojik kültür savaşlarını Rusya’nın Ukrayna’yı fiilen işgaliyle karşılaştıran Putin, “J.K. Rowling kısa süre önce sözde cinsiyet özgürlüklerinin hayranlarını memnun etmediği için büyük bir lince uğradı,” dedi ve konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bugün, 1000 yıllık bir ülkeyi ve halkımızı dışlamaya çalışıyorlar. Rusya ile ilgili her şeyin artan ayrımcılığından, bazı Batılı ülkelerde ortaya çıkan bu eğilimden bahsediyorum. Çaykovski, Şostakoviç ve Rachmaninov afişlerden çıkarılıyor, Rus yazarlar ve kitapları yasaklanıyor. Buna benzer bir kampanya en son 90 yıl önce Naziler tarafından yürütülmüştü”

- Reklam -

J.K. Rowling: “Rusya Lideri Putin Sivilleri Katlediyor ve Masum İnsanları Zehirleyip Hapse Atıyor”

J.K. Rowling Vladimir Putin

J.K. Rowling, Putin’in kendi ismini anarak yaptığı bu benzetmeye sert bir şekilde tepki gösterdi. Twitter üzerinden yaklaşık 13.9 milyon takipçisi bulunan yazar, Rus tutuklu muhalif Aleksey Navalni’nin hapis cezası almasıyla ilgili eski bir BBC haberini de paylaşarak şunları söyledi:

“Batı’yı, kültürünü silmeye çalıştığı için eleştirmek, şu anda sivilleri katledenler veya onları eleştirenleri hapse atıp zehirleyenler tarafından yapılmamalıdır.”

- Reklam -

Twitter gönderisine ayrıca #IStandWithUkraine (Ukrayna’nın Yanındayım) etiketini de ekleyen Rowling, Ukrayna’daki çocuklara yardım etmek için eş kurucusu olduğu yardım kuruluşu Lumos’a yapılan 1 milyon sterlinlik her bağış için kendisi de aynı miktarda bağış yapacağını dile getirdi. Yazar, bu ay başında Lumos Vakfı ile harekete geçmiş ve Ukraynalı çocuklar için yardım kampanyası başlatmıştı.

J.K. Rowling’in Putin’e karşı verdiği bu cevap konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CNN

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Doğru, Rowling sadece cinsiyetler hakkında görüşünü belirtti ve tartışma koptu. Kimse Rowling’e yaptırım uygulamadı, onu basmayacağız demedi. Rowling insanların üzerine bomba atmadı, zehirlemedi, evlerini yıkmadı. Basitçe ne düşündüğünü söyledi. Ad hominem safsatası bu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Adrien Brody: "Jack Nicholson Oscar Adaylarına Boykot Çağrısı Yaptı"

Adrien Brody’den Yıllar Sonra Gelen İtiraf: “Jack Nicholson 2003 Oscar Adaylarına Boykot Çağrısı Yaptı”

etiyopya the bookmaker parşömen ustası

Etiyopya’da Unutulmuş Bir Zanaatın Belgeseli: Sisli Dağlardaki Parşömen Kitap Ustası