in ,

Johnny Depp, Amber Heard’e Karşı Açtığı İsim Karalama Davasını Kazandı

Johnny Depp tarafından Amber Heard’e karşı açılan karalama davası sonuçlandı. Ünlü aktör, uzun süredir devam eden davayı kazandı.

Johnny Depp Amber Heard davası
- Reklam -
- Reklam -

Johnny Depp, Amber Heard’e karşı açtığı isim karalama davasını kazandı. Jüri, ünlü oyuncu Johnny Depp’i haklı buldu.

Son birkaç haftadır tüm dünya gündemini meşgul eden Johnny Depp – Amber Heard davası noktalandı. Mahkeme, Depp’i haklı buldu ve Heard’ün yazdığı makalenin aktörü karalama niteliği taşıdığına kanaat getirdi. Jüri, Heard’ün evlilikleriyle ilgili iddialarının “yanlış” olduğunu belirtti ve Depp dışındaki insanlara da iftira niteliğinde olduğunu kaydetti. Ayrıca Heard’ün hareketlerinin “kötü niyet” taşıdığını aktardı.

Beklenen karar duruşması kısa bir süre önce tamamlandı. Amber Heard mahkemede hazır bulunurken, Johnny Depp ise Birleşik Krallık’ta olduğu için katılamadı. Kendisi kısa bir süre önce gitarist arkadaşı Jeff Beck’in konserinde sürpriz şekilde sahne almıştı.

- Reklam -

Johnny Depp, Amber Heard’ün Gözlerine Neden Bakmıyor?

Mahkeme jürisi Amber Heard’ün The Washington Post’ta kaleme aldığı makaleyle Johnny Depp’in adını karaladığına karar verdi. Davanın sonucunda jüri Heard’ün Depp’e 15 milyon dolar tazminat ödemesini kararlaştırdı. Ancak mahkeme, 10 milyon dolar tazminat ve 5 milyon dolar cezai tazminat ödenmesine karar verdi. Yargıç Penney Azcarate, cezai tazminatı eyalette izin verilen maksimum miktar olan 350 bin dolara düşürdü. Böylece Heard’ün Depp’e ödeyeceği ceza 10,3 milyon dolara düştü.

Johnny Depp Karar Sırasında Mahkeme Salonunda Değildi

Jüri, Depp’in avukatı Adam Waldman aracılığıyla Heard’e iftira attığına karar vermesi dolayısıyla da Heard’e 2 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi.

Mahkeme kararının açıklandığı sırada ifadesiz kalan Amber Heard, hemen sonrasında sosyal medya üzerinden paylaştığı kısa bir açıklamada hayal kırıklığına uğradığını ve çok üzüldüğünü ifade etti.

Sunduğu çok sayıda kanıtın ‘eski eşinin ölçüsüz gücünü kanıtlamaya yetmediğini’ belirten Heard ayrıca bu kararın kadınlar aleyhine olduğunu da vurgulayarak şunu söyledi:

- Reklam -

“Bu karar saatleri, kadınların ayağa kalkıp konuştuğunda kamu tarafından ayıplandığı ve aşağılandığı zamanlara geri sardı.”

Johnny Depp, Amber Heard’e Açtığı Davayı Kazandı

Johnny Depp ise mahkemenin sonuçlanmasının ardından şunları kaydetti:

“Ve 6 yıl sonunda jüri hayatımı bana geri verdi. Gerçekten onur duydum. Umarım benim gerçeği anlatma görevim, kendini benimle aynı durumda bulan kadın veya erkek fark etmeksizin herkese ve onları desteklemekten vazgeçmeyenlere yardımcı olur.”

Depp ve Heard davasında kazanan taraf konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce Johnny Depp haklı mıydı? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for RosaSobel RosaSobel dedi ki:

    Depp 'e itibarini ve buyuk yapimlarda yeniden oynama imkanini geri vermesinin yaninda bazi kaliplari da dile kazandiran bir dava oldu. Bu davada aklimda en cok kalan kaliplardan biri;

    Not; sonuca ben de sevindim.

  2. Avatar for KorayVerakan KorayVerakan dedi ki:

    Johnny Depp zaten çoktan aklanmıştı şimdi resmiyet kazandı. 15 milyon dolardan çok daha fazlasını kaybetti ama en azından itibarını kurtarmış oldu. Umarım zaferini güzel bir yapımda rol alarak taçlandırır.

  3. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Johnny Depp adına sevindim, umarım yeniden güzel film projelerinde yer almaya devam eder :slight_smile:

  4. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Yatağıma s.çsalar ben de kazanırım. Bu arada geçmiş olsun reyis.

  5. Avatar for Howl Howl dedi ki:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

Johnny Depp, Beetlejuice 2 Filmi ile Geri Dönebilir

Johnny Depp’in “Geri Dönüşü”, Beetlejuice 2 Filmiyle Olabilir

Yapay Zekâ, Kraliçe Elizabeth resim

Yapay Zekânın Çizdiği Kraliçe Elizabeth Resmi Görücüye Çıktı