in

Kargoya Zam Yolda: Fiyatlar Yüzde 40 Oranında Artacak

Kargo fiyatları artacak. Pandemi nedeniyle gittikçe artan e-ticaretin vazgeçilmez unsuru olan kargo şirketlerinin %40 oranında zam yapacağı belirtiliyor.

kargo fiyatları yüzde 40 zam
- Reklam -
- Reklam -

Kargo fiyatları %40 oranında zamlanabilir. Son olarak bu yılın başlarında neredeyse %100’e yakın bir fiyat artırımına giden firmalar, artan e-ticaret hacmi nedeniyle yeni bir zam ile gelebilirler.

Özellikle ekim ve kasım aylarında yapılan fırsat indirimleri ile e-ticaret sitelerinde yapılan alışverişler gittikçe artmaya başladı. Doların gitgide artıyor olması da, kullanıcıları daha sonrasında alacaklarını bu fiyata bulamazlar korkusuyla alışveriş yapmaya itti. Koronavirüs pandemisiyle birlikte zaten belli bir yükseliş standartını yakalamış olan dijital satış mağazaları, bilindik kargo firmalarının yanı sıra kendi şirketlerine özel olarak açılan kargolarla da çalışabiliyorlar. Şimdi ortaya çıkan bir bilgi ile, zaten fiyat olarak pahalı bulunan firmaların yeni bir zamla daha kapımızı çalacağı konuşuluyor.

Doğalgaz, elektrik, akaryakıt ve gıda zamlarının yanı sıra şimdi de fiyat artışına gidecek olanlar kargo firmaları. GKN Kargo’nun Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek’in Ekonomist’ten Özlem Bay Yılmaz’a verdiği söyleşide, 15 Aralık 2021 tarihinden sonra birçok kargo firmasının %40’lara varan zam oranında fiyatlarına artış yapacağını söyledi.

- Reklam -

“Aralık 15’ten sonra şirketlerde yüzde 40 zam söz konusu olacak. Ücretlerdeki artış tüketici tercihlerini değiştirecek. Pandemide yükelişe geçen e- ticaret, kargo ücretleri nedeniyle cazibesini kaybedecek. Tüketicilerin fiziki mağazalara kayışı olacak.”

Kargo Fiyatları Artışı ile Ücretsiz Kargo Fırsatında Alt Limit Artabilir

kargo fiyatları yüzde 40 zam

Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesi ile artan giderlerin, kargo şirketlerindeki fiyat artışına gitmesinin en önemli nedeni olarak gösteriliyor. Özellikle akaryakıta üst üste gelen zamlar ile sürekli hareket halinde olan araçlar ve personel ihtiyacı, bu tarz bir fiyat artışını zorunlu kılıyor.

- Reklam -

Aeroportist’ten Mehmet Kali de Hava, Karayolu, Denizyolu ile taşıma yapan, ETGB, kurye, mikro ihracat veya kolay ihracat ithalat yapan firmalarının yoğunluk sebebiyle servis aldıkları firmalarda kapasite problemleri yaşadıklarını ifade etti. Bu nedenle firmaların 2022 yılı başlangıcı ile %35 ve %40 arasında bir zam yapacaklarını öngördüklerini söyledi.

Dijital kitap satış mağazalarının da çalıştıkları firmalarının benzeri oranda zam yapacak olması, ister istemez toplu kitap alımlarında belli bir limite erişen kullanıcılarına ücretsiz kargo sunan firmaların bu limiti biraz daha yukarı çekebileceği de iddia edilen bilgiler arasında.

Kargolardaki fiyatlarının neredeyse yarı yarıya artacak olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bugüne kadar sizlere o kadar kaliteli hizmeti neredeyse bedava verdiler. Bir yüzde kırkı çok mu görüyorsunuz? Şu dolar da olmasa. Ohhmmmm!!! :slight_smile:

    meditasyon.gif

  2. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Kitap fiyatları da artıyor zaten. Oradan kargo fiyatları birbirini denkler :roll_eyes:

    Geçen Dune serisi 223 TL tutuyordu almadım. Şimdi yeniden hesapladım 284 TL tutuyor :weary:

  3. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Mutlu değilim Melih. Hiç mutlu değilim. Mutluluğumun değer kaybını ölçebilir misin Tüik?

  4. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Valla artık @magicalbronze 'un hunili bir emoji getirme vakti geldi :thinking:

    Mutluluğunun değer kaybı yok aksine, bu yılın son çeyreğinde mutluluğunda %3 büyüme var :smirk:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Spider-Man: Beyond the Spider-Verse

Spider-Man: Into the Spider-Verse 2 Filminin Merakla Beklenen İlk Fragmanı Yayınlandı

Superman Sünnetli mi? Is Superman Circumcised?

Yılın En Tuhaf Başlıklı Kitabı Belli Oldu: “Superman Sünnetli mi?”