in ,

Firari Mafya Babası, 20 Yıl Sonra Google Maps Görüntüleri Sayesinde Yakalandı

Mafya babası, 20 yıldır sürdürdüğü kaçak hayatına Google Maps nedeniyle veda etti. İtalyan patron Gioacchino Gammino, Haritalar uygulaması sayesinde tespit edildi.

mafya babası google maps Gioacchino Gammino
- Reklam -
- Reklam -

Mafya babası Google Maps sayesinde adalete teslim edildi. 20 yıldır firari olarak yaşayan İtalyan suçlu Gioacchino Gammino, Haritalar uygulaması aracılığıyla ortaya çıkartıldı.

“Mafya” kavramının doğduğu topraklar olan İtalya, bugünlerde dikkat çekici bir haberle karşımıza çıktı. 20 sene önce hapisten kaçmış olan Gioacchino Gammino, İspanya’nın Galapagar kasabasında yakalandı. Kimlik tespiti ardından tutuklanan mafya babası, emniyet güçlerinin kendisini bulmasını şaşkınlıkla karşıladı.

61 yaşındaki İtalyan patronun, İspanya’da başkent Madrid’in 36 kilometre kuzeybatısında yer alan Galapagar kasabasında uzun süredir “Manuel” takma adıyla gizlendiği öğrenildi.

- Reklam -

Güvenlik güçleri, Google Maps ve Google Earth teknolojileriyle bütünleşik olarak çalışan ve dünyadaki birçok kamuya açık alandaki caddeleri panoramik görüntülerle izlenebilmesini sağlayan Google Street View teknolojisi ile Gammino’yı 20 yıl sonra yakalamayı başardı.

Firari Mafya Babası Gioacchino Gammino, Google Maps Görüntülerinden Tespit Edildi

Polis, Google Street View’de bir manavın önünde Gammino’ya benzeyen bir kişinin fark edilmesinin firarinin yakalanmasında büyük rol oynadığını açıkladı.

Gammino, Roma’daki bir hapishaneden 2002 yılında firar etti ve bir yıl sonra cinayetten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Gammino, Stidda adıyla tanınan Sicilyalı bir mafya şebekesinin üyesi ve ülkenin en çok aranan gangsterlerinden biriydi.

firari mafya babası google maps Gioacchino Gammino

Sicilya polisi, Gammino’nun İspanya’da olduğundan şüpheleniyordu. Fakat işi şüphenin ötesine geçiren ve ardından hızlı bir operasyonu getiren olay Gammino’nun El Huerto de Manu (Manu’nun Bahçesi) adlı manavın önünde bir adamla konuştuğunu gösteren fotoğraf oldu.

Fotoğraftaki kişinin Gammino olduğu, polisin şimdi kapalı olan Cocina de Manu adlı bir restoranın Facebook sayfasının incelenmesinin ardından doğrulandı. Sayfada, Gammino’yu aşçı kıyafetleriyle gösteren fotoğraflar bulundu ve çenesindeki bir yara izi sayesinde kimliği kesin olarak tespit edildi.

- Reklam -

Ünlü Gangsterin Çalıştığı Restoranın Menüsünde Sicilya Yemekleri Yer Alıyordu

Gammino’nun aşçı olarak çalıştığı restoranda, İtalya’nın mafya ile ünlü bölgesi Sicilya’dan yöresel yemekler yapıldığı da öğrenildi.

Gammino 17 Aralık 2020 tarihinde tutuklandı. Ancak mafya patronunun yakalanması haberi bu çarşamba La Repubblica gazetesi aracılığıyla duyuruldu.

Gammino’nun tutuklandıktan sonra güvenlik güçlerine, “Beni nasıl buldunuz? 10 yıldır ailemi bile aramadım,” dediği ifade edildi.

İtalyan mafya babası şu anda İspanya’da tutuklu.

İtalya Emniyet Müdürlüğü Mafyayla Mücadele Birimi Direktör Yardımcısı Nicola Altiero, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Gammino’nun önümüzdeki şubat ayı sonunda ülkelerine iade edilmesini umduklarını aktardı.

Siz bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    İspikçi google.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2022 grammy ödülleri erteleme Omicron

2022 Grammy Ödülleri Omicron Varyantı Nedeniyle Ertelendi

Black Widow Korsan İzlenme ile Disney'i Ağır Zarara Uğrattı

Black Widow Korsan İzlenmeler Nedeniyle Disney’e 600 Milyon Dolar Kaybettirdi