in

Yazarlarına Kitap Hediye Eden Katılımcı İnternet Platformu: Normal Sözlük

Normal Sözlük yeni nesil internet sözlükleri arasında küfürsüz sosyal ortamı ve edebiyata verdiği ağırlıkla dikkat çekiyor.

Normal Sözlük: Kitap Hediyeli Katılımcı İnternet Platformu
- Reklam -

Yazarlarına ücretsiz kitap hediye eden, içerisinde eğlenceli sosyal kulüpler barındıran, kendisine ait bir internet radyosuna sahip, küfürsüz bir katılımcı sözlük olan Normal Sözlük’ü inceleyeceğiz.

Katılımcı sözlüklerin 1999 yılında hayatımıza girmesinin üzerinden neredeyse çeyrek asır geçti. Ekşi Sözlük ile beraber başlayan bu serüven ülkemizde oldukça ilgi gördü. Onlarca farklı sözlük açıldı, ancak ne yazık ki birçoğu zamana yenik düşerek kapandı.

Bugün sizlere, yepyeni bir soluk ile tamamen farklı bir konseptte ilerleyen Normal Sözlük adlı topluluk sitesinden bahsedeceğiz.

- Reklam -

Normal Sözlük’ü öncelikle sayılarla tanıyalım.

7 Kasım 2020’de yayına giren Normal Sözlük günümüze kadar 2 milyon 190 bin adet entry girişi almış.

Yaklaşık 10.000 aktif yazarı olan sözlük, 15.000 üzerinde de çaylak (yazar adayı) bekletiyor.

Normal Sözlük - İstatistik

Bu istatistikler henüz 3. senesinde olan ve nispeten yeni sayılabilecek Normal Sözlük’ü diğer katılımcı sözlükler arasında en etkin 2. sözlük sitesi yapıyor.

Katılımcı sözlük konseptinde küfürsüz olarak ilerliyorlar. Platformda küfür barındıran kelimede %51 sansür kuralı işliyor. Sansürlenmeyen küfürlü sözcükler sözlük içi cezaya muhatap oluyor.

Normal Sözlük Yazarlarına Ücretsiz Kitap Hediye Ediyor

Normal Sözlük’te 2 senedir aktif olan sözlük kütüphanesi bulunuyor. İçerisinde 2.000 kadar kitap bulunan bu kütüphane tamamen sözlük üyelerine ait.

Her üyenin ayda 1 kitap talep etme hakkı bulunuyor.  Platform bugüne kadar 400’ün üzerinde yazarına kitap gönderimi yaptı.

Kimi zaman sözlük kütüphanesindeki kitapların bir kısmı yardım projesi organizasyonu ile Anadolu’da bir köy okuluna bağışlanıyor.

Radyo Yayını

Platformun Normal Radyo adını verdikleri bir de internet radyoları mevcut.

- Reklam -

Sözlük üyeleri dilediği konu hakkında canlı yayın yapma imkanına sahip; üyeler dilerse bir dj gibi kendi programını yapıp sözlüğün geri kalanına seçtiği müzikleri de dinletme imkânına sahip.

Kimi zaman ünlü simaların da konuk olduğu sözlük radyosu 7/24 kesintisiz yayın yapıyor.

Kulüpler

Sözlük içerisinde kaliteli bir sosyalleşme fırsatı yaratabilecek birçok alan mevcut. Bu alanlardan birisi ise kuşkusuz kulüpler.

Normal Sözlük kulüpleri arasında:

  • Bilim sanat kulübü
  • Kitap kulübü
  • Edebiyat kulübü
  • Radyo kulübü
  • Çalışma kulübü

gibi topluluklar bulunuyor. Kimi zaman ödüllü yarışmaların da düzenlendiği bu kulüplerin içerisinde yazarlar kendi hobileri ve ilgi alanlarına göre kişiler ile kaliteli bir sosyalleşme imkânı yakalıyor.

Uygulama Yolda

Sözlük yönetiminden aldığımız bilgilere göre haftalar içerisinde hem iOS hem Android işletim sistemlerini kapsayan, yaklaşık 1 senedir üzerinde geliştirme yaptıkları mobil uygulamaları da yayına girecek.

Yazarak kendini ifade etmekten keyif alan, farklı görüşlerden insanların görüşlerini okumayı seven, ilgi alanına göre sosyalleşmek isteyen kişiler için Normal Sözlük dikkat çekici bir alternatif kanal oluşturuyor.

Birçok yeni sosyal medya uygulamalarının hayatımıza girdiği, yozlaşma getiren birtakım akımlara karşı, katılımcı sözlükler desteklenmeli.

Daha fazla detay için siteyi ziyaret edebilirsiniz: https://normalsozluk.com

#İşbirliği

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Patterson New York Times Çok Satanlar

Amerikalı Yazar James Patterson, New York Times’ı “Çok Satanlar” Listesindeki Verileri Değiştirmekle Suçladı

Cennetin Hediyesi - Enkaz Menel Hüzmeli

“Cennetin Hediyesi” Maraş Depremi’nde Enkaz Altında Kaldı: Guinness Rekorlar Kitabı’na Girecekti