in

Gaziantep’in Nurdağı İlçesindeki Tüm Binalar Hakkında Yıkım Kararı Alındı

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yer alan tüm binalar yıkılacak. Şırnak Valisi Osman Bilgin, ilçenin yeniden inşa sürecine gireceğini duyurdu.

Nurdağı İlçesindeki Tüm Binalara Yıkım Kararı
- Reklam -
- Reklam -

Gaziantep’in Nurdağı ilçesi, Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen bölgeler arasında yer alıyor. Şırnak Valisi Osman Bilgin’in yaptığı son açıklamaya göre ilçe için tamamen yıkım ve yeniden inşa kararı verildi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık deprem, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yıkımlarından birine yol açtı. Şimdiye dek açıklanan resmi rakamlar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 643’e yükseldi. Kahramanmaraş ile birlikte Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da da büyük yıkıma yok açan depremde yaralananların sayısı ise 100 bini geçmiş durumda.

Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen iki büyük deprem sonrası da şimdiye dek 2 bin 724 artçı deprem meydana geldi. Hâlen daha bu artçılar devam etmekte.

- Reklam -

Nurdağı İlçesindeki Tüm Binalara Yıkım Kararı

AFAD yetkilileri tarafından 500 atom bombasına denk olduğu belirtilen depremler sonrasında ne yazık ki birçok ilçe yaşanamaz hale geldi. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, depremden büyük ölçüde etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yer alan yapılar da ne yazık ki oturulamayacak hale geldi. 8. gününü geride bırakan deprem felaketinin ardından ilçede yer alan tüm binaların yıkılıp yeniden inşa edileceği duyuruldu.

Şırnak Valisi: “Bakanımızla Konuştuk, Nurdağı İlçesi Tüm Binaları Yıkılarak Yeniden Yapılandırılacak”

İlçede görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Yaşadığımız afet çok büyük afet. Nurdağı ilçesinin kararını aldık Bakanımızla, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la. İlçeyi kaldırıyoruz, komple yıkıyoruz tamamını, yüzde yüzünü. Bir apartmandan 150 ceset çıkan binamız var. Yeniden inşa olacak.”

- Reklam -

Nurdağı ilçesinde son olarak depremden 160 saat sonra Nilüfer Apartmanı’ndan 18 yaşındaki Saadet Coşkun sağ olarak kurtarılmıştı. Vali enkaz kaldırmanın yanı sıra arama kurtarma çalışmalarının da hâlen devam ettiğini aktardı.

Nurdağı İlçesindeki Tüm Binalara Yıkım Kararı

Alınan karar hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: İHA

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    “Yaşadığımız afet çok büyük afet. Nurdağı ilçesinin kararını aldık Bakanımızla, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la. İlçeyi kaldırıyoruz, komple yıkıyoruz tamamını, yüzde yüzünü. Bir apartmandan 150 ceset çıkan binamız var. Yeniden inşa olacak.”

    Haberden bağımsız valinin kurduğu cümleyi ilkokul öğrencisi kurmuş sanki.

  2. Avatar for erce erce dedi ki:

    Abi siyaset yapmadan, hakaret etmeden nasıl cevap yazacağız.
    150 kişinin üstüne (ki bu bir apartman) yeni şehir yapıp sokaklarında gezip, miting mi yapacağız. Yaptıkları açıklamalar şaka gibi. 9. günde daha hala artçılar devam ederken bakanıyla bunu mu düşünmüşler.

  3. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Kaçarken Nurdağı’nın içinden 3-4 saatte geçmiştik. Benim gördüğüm en kötü yerdi. Nurdağı dümdüz olmuştu diye anlatıyorum herkese hatta. Baştan yapılması gerekiyor kesinlikle. Sağlam tek bir bina yoktu. Kerpiç tek katlı evlerden, 10-12 katlı binalara kadar. Hepsi ya çökmüş ya da çökmek üzereydi. Bu yüzden yardım ulaştırmaya çalıştığım ilk adreslerden biri Nurdağı oldu.

  4. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Buna ben de anlam veremiyorum. Bir vatandaş olarak (olası İstanbul depreminin olası kurbanı olarak) herhangi bir siyasi parti ismi vermeden siyasetle ilgisi de olmayan alanda fikir beyan etmek nasıl siyaset yapmak oluyor. Uzun uzun bir dünya şey yazacaktım sonra aklıma bir çözüm önerisi geldi.

    Bence deprem parti kursun onu eleştirelim, şimdiki durumdan daha çabuk sonuç alırız.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu - Deprem Açıklaması

Hatay’da Tek Binanın Dahi Yıkılmadığı Erzin İlçesinin Belediye Başkanı: “Kaçak Yapıya Müsaade Etmedim”

Japon Deprem Uzmanı: "İmar Barışı Nedir Anlamıyorum"

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki: “İmar Barışını Anlamıyorum, İnsan Hayatı Çalınıyor”