in

Palyaço Kıtlığı Kuzey İrlanda’yı Sardı

Palyaço kıtlığı Kuzey İrlanda’nın eğlence sektörünü vurdu. Koronavirüs pandemisi Birleşik Krallık’taki sirk dünyasını zora soktu.

palyaço kıtlık kuzey irlanda
- Reklam -
- Reklam -

Palyaço kavramı sizin için en büyük korku kaynaklarından birisi olabilir. Öyleyse gitmeniz gereken en doğru lokasyon Kuzey İrlanda! Koronavirüs pandemisi, ülkenin eğlence dünyasında hatırı sayılır bir personel eksikliğine neden oldu.

Stephen King’in 1986 tarihli IT (O) kitabı, palyaçolara bakış açınızı değiştirmiş olabilir. Pennywise şu an nerede bilinmez ama Kuzey İrlanda’da olmadığı kesin.

Covid-19 salgınının getirdiği kısıtlamalar, turizm başta olmak üzere pek çok iş alanında ciddi hasarlar yarattı. Kuzey İrlanda ise palyaço kıtlığı ile gündeme taşındı. Karantina günlerini evlerinde geçirmek üzere ülkeden ayrılan yabancı işçilerin bazıları henüz Kuzey İrlanda’ya dönmedi. Bu da canlı müzik, sinema, tiyatro ve sirklerde önemli personel eksikliklerine neden oldu.

- Reklam -

Koronavirüs Pandemisi Kuzey İrlanda’da Palyaço Kıtlığına Neden Oldu

Sirklerin 500 günden uzun bir süredir kapalı olduğu ülkede, Kuzey İrlanda’nın en başarılı sirklerinden Tom Duffy’s Circus’un kurucu ortaklarından David Duffy, BBC’ye verdiği demeçte yaşadıkları palyaço sıkıntısından bahsetti.

Avrupa’daki sirklerin 6 ay önce açılmasıyla Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki sanatçılar işlerinin başına geçti. Brexit ile AB üyeliğinden çıkan Birleşik Krallık ise bu uygulamaya dahil olmadı. Dolayısıyla bu alandaki pek çok sanatçı mesleklerini icra edebilmek için farklı ülkelere gitmek zorunda kaldı.

palyaço Tom Duffy's Circus

David Duffy, Tom Duffy’s Circus’ta palyaço olarak çalışmak isteyenlere açık çağrıda bulundu. Duffy çağrısında “düzgün ve karakterli” işçileri sirklerine katılmaya davet etti. Bununla birlikte sirkte yüzlerce insanın karşısında dururken palyaçoların kendi duygularından azade bir şekilde bütün çadırı güldürmekle görevli olduğunu vurgulayan Duffy, müstakbel işçilerinin pratik zekâlı olmaları gerektiğini de kaydetti.

- Reklam -

Palyaçolara Çağrıda Bulunuldu

Geçen hafta sirkin Facebook sayfasında yayınlanan ilanda “eski usul şakaların kabul edilmeyeceği” de esprili bir dille not düşüldü. Öte yandan palyaçoluk görevi için bir deneyim aranmadığı da belirtiliyor. Çevrim içi ortamda gerçekleştirilecek başvurularda, palyaçolardan kısa bir gösteri sergilemeleri istenilecek.

Yollara çıkmak üzere hazırlık yapan popüler sirkte ayrıca elektrikçiler, sirk operatörleri, römork çekme deneyimine sahip kamyon şoförleri ve teknik elemanların arandığı da bildirildi.

Siz bu kıtlık hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Sputnik, BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Vize verseler gidip de palyaço olacak milyonlar var. Misalen ben.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

first woman nasa çizgi roman

First Woman: NASA’nın İnteraktif Çizgi Romanı Çıktı

zeki müren hayatı film tarkan

Zeki Müren’in Hayatı Film Oluyor: Sanat Güneşi’ni “Tarkan” Canlandırabilir