in ,

Paulo Coelho, İzmir Depremi İçin Bağışta Bulunacak

Brezilyalı ünlü yazar Paulo Coelho, Kur’an’dan ayet paylaşarak İzmir’e deprem sonrası yaralarını sarması adına bağışta bulunacağını açıkladı.

Paulo Coelho İzmir Depremi
- Reklam -
- Reklam -

Brezilyalı ünlü roman ve söz yazarı Paulo Coelho, Kur’an-ı Kerim’den ayet paylaşarak 30 Ekim’de yaşanan İzmir Depremi için bağışta bulunacağını açıkladı.

Dünya çapında Simyacı, Veronika Ölmek İstiyor, Casus ve Aldatmak gibi romanlarıyla tanınan Paulo Coelho, İzmir Depremi sonrası yardım yapacağını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Yaptığı paylaşımda ayrıca Kur’an-ı Kerim’deki İnşirah Suresi’nde yer alan bir ayeti de paylaştı.

“Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır,” ayetine paylaşımının başında yer veren Coelho, şunları söyledi:

- Reklam -

https://twitter.com/paulocoelho/status/1322418877855338497
“Tüm dayanışmam Türk dostlarımla. Pazartesi günü Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi aracılığıyla bağış yapacağım. Bağışın depremden etkilenen ülkeler (Türkiye ve Yunanistan) arasında nasıl dağıtılacağına RCRC karar verecektir.”

6,6’lık İzmir Depremi Sonrası Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

izmir depremi

Merkez üssü Ege Denizi olan ve AFAD tarafından 6,6 büyüklüğünde açıklanan deprem, en çok İzmir’in Seferihisar ilçesini etkiledi. Arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam ederken, kargo firmaları da yapılacak yardımların ücretsiz olarak İzmir’e ulaştırılacağını açıkladı.

- Reklam -

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaptığı son açıklamada İzmir’deki depremde vefat edenlerin sayısının 69’a yükseldiğini, yaralı sayısının ise 949 olduğunu duyurdu.

Pek çok saygın ödülün sahibi olan Coelho, bugüne kadar yaptığı benzeri birçok yardımla tanınıyor. 1947 doğumlu Paulo Coelho, romanları ile tanınmadan önce aslında kendi ülkesinde tanınan bir şarkı sözü yazarıydı. Ancak 1988 yılında yayımlanan Simyacı adlı kitabıyla, en çok okunan çağdaş yazarlardan biri haline geldi. Ünlü yazar son olarak Kobe Bryant ile yazacakları kitabı, Bryant’ın talihsiz ölümü sonrası iptal ettiğini duyurmuştu.

Paulo Coelho’nun paylaşımı ve deprem için bağışta bulunmasını sizler nasıl değerlendiriyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Roald Dahl: Hayatı ve Eserleri Hakkında 11 Tuhaf Bilgi

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gölge - Eylül Ertaş

Seçkide 134. Sayı: “Gölge Öyküleri”

Saygı 1. Bölüm Dizi İncelemesi BluTv

Saygı 1. Bölüm İncelemesi: Bir İstanbul Polisiyesi