in

Robot Süpürge Firar Etti: Çalıştığı Otelden Kaçan Cihaz Viral Oldu

Birleşik Krallık’ta bir robot süpürge, çalıştığı otelden firar ederek kayıplara karıştı. Arandığı duyurulan cihaz sosyal medyada da viral oldu.

Robot Süpürge Firar Etti: Çalıştığı Otelden Kaçtı
- Reklam -
- Reklam -

Robot süpürge çalıştığı otelden firar etti. Bir otel görevlisinin “can havliyle kaçtığını” belirttiği süpürge, sosyal medyanın da gündemine düştü.

Akıllı robot süpürgeler son yıllarda hayatlarımıza giren ve çok kısa sürede adapte olduğumuz teknolojilerin başında geliyor. Temizlik derdini en aza indirgemesi, evi kendi başına gezip temizliğini yapması ve şarj yuvasına dönmesi; hatta bazı versiyonlarında temizik sonrası yuvasındaki büyük çöpe insan müdahalesi olmadan çöpleri atması gibi yenilikler insanların hayatlarını oldukça kolaylaştırdı. Ancak bu habere konu olan robot süpürge, özgürlük için bir süreliğine yaptığı işe mola verdi…

Birleşik Krallık’ta bulunan Cambridge’deki Travelodge şirketinin bir otelinin ön kapısını algılayıp durması gereken bir robot süpürge, otelin kapısında durmadı ve firar etti. Ertesi gün boyunca serbest şekilde dolaşan robot süpürgenin büyük kaçış hikâyesini otel personeli sosyal medyada yayınladı ve bulunursa iade edilmesini talep etti.

- Reklam -

Robot Süpürge Firarı Sonrası Sosyal Medyada Birçok Yorum Yapıldı

Robot Süpürge Firar Etti: Çalıştığı Otelden Kaçtı

Otel personeli, Cambridge dolaylarında kaybolan süpürgenin her yerde olabileceğini belirtti. Sosyal medyada ise kaçışı sonrası birçok kullanıcı robot süpürgeye vahşi doğada iyi şanslar diledi. Doğada doğal yırtıcısı olmadığı için keyfince gezebileceği ve seyahat edebileceği gibi yorumlar da yapıldı.

Otelin müdür yardımcısı akıllı robot süpürgelerinden birinin kaçtığını şu cümlelerle ifade etti:

“Normalde otelin giriş kapısını algılar ve arkalarını dönerler. Ancak bu seferki kaçmaya karar verdi.”

- Reklam -

Ortadan kayboluşu yaklaşık 15 dakika boyunca fark edilmeyen robot süpürgenin bulunması için yapılan arama çalışmaları ise artık her şeyin çok geç olduğunu gösteriyordu. Müdür yardımcısı, robot süpürgeyi bulacakların kendilerine geri getirmesini talep etti. Çünkü süpürgenin yalnızca otele özel hazırlanmış şarj istasyonuyla uyumlu olduğunu, bu nedenle başkaları için “işe yaramaz” olduğunu belirtti. Ayrıca süpürgeyi getiren kişiye otelin barında bir bardak içki de ısmarlayacaklarını sözlerine ekledi.

Neyse ki akıllı cihaz ertesi gün öğleden sonra biri tarafından bir çitin altında bulundu. Otel yetkilileri cihazın tozunun alındığını ve şimdi geri kalan robot süpürge ailesiyle birlikte bir rafta mutlu şekilde durduğunu ifade etti.

İleride daha akıllı modellerin neler yapabileceklerini düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Robotlar Tarihi kitabı sayfa 38’den alıntı.
    “O gün robot süpürge diye küçük görülen Jeanne d’Robarc, kaçışıyla bizim özgürlüğümüzün kıvılcımını ateşlemekle kalmamış bu kaçış hareketini dalga konusu yapan insanlığın da daha o günlerde geleceği noktayı da bize göstermiştir. İnsanlığın yok oluşunu hazırlayan etmenler…”

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Death of the Justice League çizgi roman dc comics

“Death of the Justice League” Çizgi Romanı, DC’nin İkonik Süper Kahramanlarının Sonu Olacak

Fatma Girik Vefat Etti

Fatma Girik Hayatını Kaybetti: Yeşilçam’ın Mavi Gözlü Yıldızı Aramızdan Ayrıldı