in ,

Şanlıurfa’da Ortaçağ’dan Kalma Piton Derisi ve Dini Kitaplar Ele Geçirildi

Şanlıurfa’da gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda, Ortaçağ’dan kalma piton derisi ve türlü dini kitaplar ele geçirildi.

Şanlıurfa Kaçakçılık Piton
- Reklam -
- Reklam -

Şanlıurfa’da gerçekleştirilen tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyonda ilginç parçalar ele geçirildi. Bunlar arasında Ortaçağ zamanından kaldığı düşünülen üzeri figür işlemeli piton derisi ve çeşitli dini kitaplar da bulunuyor.

​​​​​​​Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon, kıymetli tarihi eserlerin ele geçirilmesini sağladı. Şanlıurfa iline bağlı Haliliye’de düzenlenen harekat sırasında sihir ve muska olarak kötü ruhları kovmak amacıyla Ortaçağ’a kadar kullanıldığı ve Antik Mısır kökenli olduğu tahmin edilen piton derisi ele geçirildi.

Piton Derisinin Sihir ve Muska için Kullanıldığı Düşünülüyor

4 metre uzunluğundaki piton derisinin üzerine elle işlenmiş çok sayıda dikkat çekici figür yer alıyor. Bu derinin sihir ve muska için kullanıldığı düşünülüyor. Piton derisi ile birlikte operasyonda ele geçirilenler arasında 5 de dini kitap, iki deri üzerine el yazması dini yazıt, iki kitap kutusu ve üzerinde dini içerikli yazıların yer aldığı bir parşömen de yer alıyor.

- Reklam -

Şanlıurfa Kaçakçılık

Harekatta gözaltına aldığı belirtilen iki şüphelinin, adli işlemleri için Jandarma Komutanlığı’na götürüldüğü ve soruşturmanın devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

Piton derisi ve dini kitapların nerede ve ne zaman sergileneceği ise henüz açıklanmadı. Operasyonda ele geçirilenlerin fotoğraflarına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

dini kitap kaçakçılık

dini kitaplar kaçakçılık

dini kitaplar urfa

- Reklam -

figürler

piton şanlıurfa

kaçakçılık piton deri din

piton kaçakçılık yılan

Anadolu’nun köklü tarihi, kaçakçılık suçu nedeniyle yara almaya devam ediyor.

Peki siz ele geçirilen bu tarihi eserler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşarak sohbete katılabilirsiniz.

Kaynak: İHA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Kitabın üzerinde satanik simgeler bulunuyor. Gerçekten çok ilginç.

  2. Avatar for Tamarix Tamarix dedi ki:

    Ülkemiz tam bir açık hava müzesi gerçekten, gerçi Antik Mısır kökenli olabilme ihtimali varmış. Parçalar beni çok şaşırttı, bakalım neler çıkacak ardından.

  3. Avatar for collona collona dedi ki:

    Yılan derisine yazmaları ve işlemeler… :heart_eyes: Çok güzel görünüyor.
    Yılan ortodoks dinlerde ne kadar kötülükle özdeşleştirilse de gnostik inançlarda yaratılış ve iyilik yönleri öne çıkarılmış. Anadolu’da da evlerdeki yılanlar kutsaldır mesela. Tavan arasında dolaşan yılanlardan korkmuyorlar ve onları öldürmüyorlar. Evin koruyucusu olarak görüyorlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

WandaVision 5. bölüm

WandaVision 5. Bölüm Finali ile Evrenler Birleşti mi?

Ali Külebi

Yazar Ali Külebi, Covid-19 Nedeniyle Yaşamını Yitirdi