in

Selanik’te Geceleri Duyulan Gizemli Sesin Kaynağı Bulunamıyor: Yerel Halk Endişeli

Selanik kentinde duyulan gizemli ses yerel halkı endişelendiriyor. Yaklaşık beş haftadır devam eden sesin kaynağı hâlâ bulunamadı.

Selanik Gecelerinde Duyulan Gizemli Sesin Kaynağı
- Reklam -
- Reklam -

Selanik kentinde beş gecedir duyulan gizemli ses gündem oldu. Meteora bölgesinde yaşayan insanlar, zeminden gelen esrarengiz sesin kaynağını arıyorlar.

Yunanistan’ın Selanik şehri şu sıralar “gizemli ses” olayı ile çalkalanıyor. Yaklaşık 5 haftadır özellikle akşam saatlerinde zeminden gelen garip bir ses, kent sakinlerinin endişelenmesine yol açıyor. Ancak yapılan tüm arama çalışmalarına rağmen gizemli sesin kaynağı henüz bulunabilmiş değil. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Akis Arapoglou, sınırları zorlayan sesle ilgili şunları söyledi:

“Ses bir meteorun derinliklerinden gelir gibi geliyor, başlıyor saatler sürüyor. Bir ara duruyor gibi oluyor ancak sonrasında yeniden başlıyor. Ne yaptıysak sesin kaynağını bulamadık. Gündüz kentin gürültüsü içerisinde ses kayboluyor. Kent sakinleri çıldırmak üzere, çünkü bazı mahallelerde vatandaş sesten dolayı uyuyamıyor.”

- Reklam -

Halkın bir kesimi, çıkan ses yüzünden günlerdir doğru düzgün uyku uyuyamadıklarını belirtirken Selanik Belediyesi, Sivil Koruma Ekipleri, Günlük Yaşam ve Acil Müdahale ekiplerinin çalışması ise henüz bir sonuç vermiş değil.

Selanik Gecelerinde Duyulan Gizemli Sesin İnsan Kaynaklı Olduğu Düşünülüyor

YouTube video

ThessToday.gr’ın yaptığı haberde kent sakinlerinin de konuyla ilgili yorumları alınmış durumda. Meteora sakini Anastasia Lampada, özellikle zemin katta yaşayanların sesi evlerinin içinde duyduklarını söyledi ve şu şekilde devam etti:

“Şahsen balkonuma çıktığımda dinliyorum. Sesin nereye gittiğini görmek için diğerleriyle birlikte yürüdük ve kavşakta sanki zemin titriyormuş gibi çok gürültülü gelmeye başladı. Birçok aile geceleri uyuyamıyor. Şimdi, daha yoğun ve daha sinir bozucu hale geldi. Aslında 8 Ocak Cumartesi günü 13:30’da çok gürültülü olduğu için hepimiz sesin nereden geldiğini görmek için dışarı çıktık ama anlayamadık. Bu sorunun acilen çözülmesi gerekiyor.”

Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Arapoglou, Jeoloji ve Makine Mühendisleri Birliği’nden de yardım istendiğini, sesin kaynağının bulunması için çalışmalara başladıklarını fakat henüz bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

- Reklam -

Selanik Aristoteles Üniversitesi Jeoloji Bölümü Başkanı Jeofizik Prof. Costas Papazachos ise yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Sesin jeolojik kökenli olduğuna dair herhangi bir belirti yok. Ritmik vuruşlarla duyulan periyodik bir ses, yüzde 100 insan kaynaklıdır.”

Sesin kaynağı henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da ilk tahminler bir mekanizmadan gelebileceğini söylüyor.

Siz bu gizemli sesi neye bağlıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Habertürk

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Su deposundan geliyormuş. Vanaları kapatınca çözülmüş iş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Moon Knight ermeni soykırımı imdb

Oscar Isaac’li Marvel Dizisi “Moon Knight”tan Yeni Fragman Yayınlandı

Dalga - Giulio Cavalli

Giulio Cavalli, Kıyılarına Cesetler Vuran Bir Kasabanın Distopik Hikâyesini Anlatıyor: “Dalga”