in ,

Yazar ve Gazeteci Sevim Gözay, 48 Yaşında Aramızdan Ayrıldı

Hazırladığı kültür sanat programları ile tanınan yazar, gazeteci ve televizyon yapımcısı Sevim Gözay, 48 yaşında hayatını kaybetti.

Sevim Gozay ölüm
- Reklam -
- Reklam -

Sevim Gözay hayatını kaybetti. Gazeteci, televizyon yapımcısı ve yazar kimlikleriyle tanınan Gözay, bu sabah saat 07.30’da tedavi gördüğü İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aramızdan ayrıldı. 1972 doğumlu olan ve genç yaşta hayata gözlerini yuman isim, lenf kanseri tedavisi görüyordu.

İlk defa 1993 yılında girdiği medya sektörüne özellikle kamera arkası birçok yapımda yer alan Sevim Gözay, ayrıca hazırladığı kültür ve sanat programları ile de tanınıyordu. 2000’li yıllarda kamera önünde de Stüdyo: Sinematik Portakal ve Cosmopolis gibi programları hazırlayan gazeteci, ödül de kazanmış bir isimdi.

Bugüne dek Kanal D, CNN Türk, ATV, Show TV, Habertürk, Sky 360, TRT ve Medyascope gibi kanallarda yayınlar yapan Gözay, TV8’in kurucu isimleri arasında bulunuyordu. Yönetmenlik, moderatörlük, sunuculuk ve jüri üyeliği gibi farklı alanlarda da çalışma şansı bulmuştu.

- Reklam -

Asistan olarak “Dr. Stress”, “Canlan Biraz”, yardımcı yönetmen ve yönetmen olarak “Sabah Şekerleri”, “Hi-Fi”, “Netike”, yönetmen-seslendiren olarak “İstanbulART”, sunucu-editör olarak “Şehrin Rengi”, “Dizikolik”, “Bazıları Sıcak Sever”’ ve “Artist”  programlarında çalıştı.

48 Yaşında Hayata Gözlerini Yuman Sevim Gözay, Lenf Kanseri ile Mücadele Veriyordu

Sevim Gozay ölüm

Sevim Gözay, 2001 ve 2002 yıllarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kültür-Sanat Televizyon Başarı Ödülü’ne layık görülmüş ve 2006 – 2013 yılları arasında Akşam gazetesi ve Nokta dergisinde şehir, yaşam, ilişkiler, kültür-sanat ve popüler kültür hakkında bin 500’ün üzerinde köşe yazısı yazdı, röportajlar yapmıştı.

- Reklam -

Kendisi son olarak Allianz Motto Müzik kanalında “Merak Ediyorum” adında bir programı hazırlıyor ve sunuyordu. Son olarak 2020’nin özetini yaptığı “2020’nin Enleri” programı ile izleyicilerinin karşısına çıkmıştı.

Sevim Gözay’a bugüne kadar kültür ve sanat alanına kattıkları için Kayıp Rıhtım ekibi olarak teşekkür ediyoruz. Umuyoruz bizleri daha güzel bir yerden izliyordur.

Peki ya sizler Sevim Gözay’ın daha önce yapımcılığını üstlendiği veya sunduğu herhangi bir programı izlediniz mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Medyascope

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

  2. Avatar for mutereddit mutereddit dedi ki:

    Allah rahmet etsin. Sinemaskop randevular kitabını okuyup birçok televizyon programını da izlemiştim. Çok içten ve samimi buluyordum kendisini. Bugünün en üzüldüğüm haberi buydu.

  3. Avatar for fascinate fascinate dedi ki:

    Hasta olduğunu bilmediğim için vefat haberini duyunca sarsıldım. Program yapımcılığı ve sunuculuğunda belki de ülkenin en iyi isimlerinden biriydi. Ekrana da çok yakışıyordu ama son zamanlarda sanırım siyasi görüşleri sebebiyle kendisine yer bulamadı televizyonda. Çok üzgünüm.

  4. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Işıklar içinde uyusun. Böyle genç yaşta ölümleri görünce çok üzülüyorum :frowning_face: Maalesef bu kanser denen illet çok sinsi bir hastalık.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kartela - Ezgi Özbek Şenel

Kartela: Karanlığın İçindeki Renkler

Sylvester Stallone Kansas City dizi

Samaritan İlk Bakış: Sylvester Stallone’lu Süper Kahraman Filmi Yolda