in , ,

Miyazaki’nin Büyülü Dünyası Gerçek Oluyor: Studio Ghibli Tema Parkı Açıldı

Studio Ghibli Tema Parkı kapılarını açtı. Japonya’da hizmet vermeye başlayan park, Hayao Miyazaki hayranlarını bekliyor.

Studio Ghibli Tema Parkı
- Reklam -
- Reklam -

Studio Ghibli Tema Parkı uzun bir bekleyişin ardından hizmete başladı. Anime tutkunlarının yakından takip ettiği süreç noktalandı ve ünlü animasyon şirketine adanmış yeni bir park kapılarını araladı.

Ruhların Kaçışı, Komşum Totoro, Yürüyen Şato, Prenses Mononoke, Gökteki Kale, Küçük Deniz Kızı Ponyo ve Küçük Cadı Kiki gibi unutulmaz anime filmlerine imza atan Studio Ghibli; artık kendine ait bir tema parkına sahip.

anime tema parkı

- Reklam -

1985 yılında Hayao Miyazaki, Toshio Suzuki, Isao Takahata ve Yasuyoshi Tokuma tarafından Japonya’da kurulan animasyon film şirketi Studio Ghibli; anime kültürünün dünyaya yayılmasında önemli bir rol oynamıştı.

Japonya’nın Aichi kentinde bulunan ve inşaatına 2020 yılında başlanan Studio Ghibli Tema Parkı, 1 Kasım 2022 tarihi itibarıyla anime hayranlarını misafir etmeye başladı.

Studio Ghibli Tema Park

Studio Ghibli Tema Parkı, Koronavirüs Sürecinde İnşa Edildi

Studio Ghibli Başkanı Koji Hoshino, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Son üç yıldır Kovid-19 sebebiyle zor günler geçirdik. Ama en zor günlerinde bile büyük bir sevinç vardı. Bu park, Kovid-19 ile kararlı şekilde yüzleşmek ve onun üstesinden gelmek adına da önemli bir anlam ifade ediyor.”

Studio Ghibli’nin kurucu ortağı Hayao Miyazaki’nin oğlu yönetmen Goro Miyazaki, parkın açılış etkinliğinde; Studio Ghibli Tema Parkı’nın öncelikle olarak bölgenin yerel halkı için inşa edildiğini kaydetti.

“İnsanlar burayı bir tema parkı olarak düşünüyor. Ama ben her zaman yalnızca bir park olmasını istemişimdir. Parkların her şeyden önce yerel halk için olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple Aichi halkının parkı herkesten çok sevmesini istiyorum.”

Studio Ghibli Tema Parkı anime

Konukları, “parkta dolaşmaya, rüzgârı hissetmeye ve harikaları keşfetmeye,” çağıran tema parkı, kapalı bir Ghibli kasabası da dahil olmak üzere toplamda beş alandan oluşuyor. Yaklaşık 17,5 dönümlük bir alana yayılan parkın şimdilik yalnızca üç bölümü ziyaretçilere açık.

Ziyaretçilere açık olan bölümlerden ilki Büyük Depo olarak anılan ve Ruhların Kaçışı filmine adanmış bölge. Yaşlı cadı Yubaba ve yeşil kafalar Kashira’yı barındıran bölümle açılan park; Yüreğinin Sesi filmindeki antika dükkânı ve Sihirli Kedi’deki Gençlik Tepesi ile devam ediyor. Ziyaretçilerin görebileceği bir diğer bölge ise Komşum Totoro’ya adanan Dondoko Ormanı.

- Reklam -

Studio Ghibli Tema Parkı catbus

Kasaba sokakları sergiler ve Studio Ghibli filmlerinin ünlü sahneleriyle dolu. Bunlar arasında Gökteki Kale filmindeki robot asker ve Komşum Totoro’daki Catbus’ın gerçek boyutlardaki bir canlandırması da yer alıyor.

Bununla birlikte yalnızca Tokyo’daki Ghibli Müzesi’nde bulunan kısa filmleri oynatan bir de sinema salonu bulunuyor. Ayrıca çocuklar için oyun odaları, retro sokaklar, hediyelik eşya dükkânları ve kafeler de parktaki bölümlerden bazıları.

tema park japonya

Yeni Bölümler 2023’te Açılacak

Henüz açılmayan bölümler ise Prenses Mononoke için hazırlanan Mononoke Köyü ve Gökteki Kale’deki bazı cadıları içerecek olan Cadılar Vadisi. Park yetkilileri, bu iki alanın da 2023 yılında açılacağını kaydediyor.

Hafta sonları saat 10.00 – 17.00 arası, hafta içi ise 09.00 – 17.00 arası açık olan park, salı günleri kapalı. Biletler, parkın resmi internet sitesi üzerinden rezervasyonla alınıyor.

Studio Ghibli park

Parka ulaşım, Tokyo’dan iki saatten daha az, Osaka ve Kyoto’dan trenle yaklaşık 50 dakika sürüyor.

Studio Ghibli Tema Parkı’ndan ilk fotoğrafları sizler nasıl buldunuz? Yorumlarını Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CNN

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kuklacini kuklacini dedi ki:

    Aslında başka bir haberde okudum ,Miyazaki ustanın yeni filminin bitmek üzere olduğu 2023 te vizyona gireceğini söylemiş tema parkı açılışında oğlu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

george rr martin house of the dragon istek

George R.R. Martin, “House of the Dragon”da Daha Fazla Zaman Atlaması ve Oyuncu Değişikliği İstediğini Açıkladı

The Nightmare Before Christmas yonetmeni henry selick aciklama

“Nightmare Before Christmas”ın Yönetmeni, Tüm Övgüyü Tim Burton’ın Almasından Rahatsız