in ,

Komplo Teorilerinin Odağı Olmuştu: Tarsus’taki ‘Gizemli Ev’ Satışa Çıkarıldı

Tarsus’taki ‘gizemli ev’ olarak basında yer bulan ve çeşitli komplo teorilerinin üretildiği konut internet üzerinden satışa çıkarıldı.

Tarsus Gizemli Ev Satılıyor
- Reklam -
- Reklam -

Tarsus’taki ’gizemli ev’ alıcılarını bekliyor. Bir dönem sosyal medyanın ve basının yoğun ilgi gösterdiği konut, 6 milyon 750 bin TL fiyatla satışa çıkarıldı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan; kırmızı ve ya da gizemli ev olarak da anılan konut ilan sitesine konuldu. 2016 senesinde başlayan ve yaklaşık 1 yıl süren kazı, çeşitli komplo teorileri nedeniyle sık sık gündeme taşınmıştı. Aradan geçen yıllara rağmen, konut hakkındaki iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

Tarsus’un 82 Evler Mahallesi’nde yer alan 3106 Sokak’ta bulunan tek katlı ve müstakil ev, 1 yıl süren kazı çalışmasının ardından kapatılmıştı. Şimdi ise konut, sahibi tarafından “Tarsus Meşhur Gizemli Kırmızı ev 209 m2” başlığı ile satılığa çıkarıldı. Satış haberini duyan mahalle sakinleri ise konutun bir an önce yeni sahibini bularak gündemden düşmesini diliyor.

- Reklam -

Tarsus Gizemli Ev Satış İlanı

Tarsus’taki ’Gizemli Ev’ Satılıyor Haberi Bölge Halkını Memnun Etti

Mahalle sakini Yusuf Kemal Rüya verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

“Çocukluğum burada geçti. Gizemli evin satışa çıktığını duyduk. Buradaki bilinmezlik durumunun, gizemlilik hâlinin derhal sona ermesi gerekir, çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Zira burasıyla ilgili sürekli hurafeler üretiliyor, korkular büyüyor, bunun sona ermesi için doğru bir adımdır.”

Bölge esnaflarından Diyap Yüksekbaş ise yapının yabancılara satılmayacağını öğrendiklerini aktarırken mülk sahibine de teşekkürlerini iletti.

“Tarsus’ta bulunan Türkiye’yi sarsan ev, yakinen tanıdığım iş adamı arkadaşımız tarafından satın alınmıştı. Bu arsada bulunan gizemli evin artık doğru düzgün bir hale gelmesini biz de çok istiyoruz. Çevre esnafıyız. Bu konu hakkında bize danışması çok güzel kendisine teşekkür ederim. Ayrıca başka bir konuda da teşekkür etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan herhangi birine fiyat ne olursa olsun vermeyeceğini belirtti. Gerçekten teşekkür ediyorum kendisine. Şu an birkaç görüşme yaptığını biliyoruz.”

- Reklam -

Tarsus Gizemli Ev Kazı

“Pazarlık Yoktur”

İlan sayfasında şu ifadelere yer verildi:

“Ciddi olanlar arayabilir
Pazarlık yoktur.
Bilgi için internetten araştırma yapabilirsiniz.
Saygılarımla.
‘Zaman olarak deprem, Müşteri portföyü olarak da
Depremzedelerle alakası yoktur. Taliplisine satılıktır.’”

Kazılardan Dikkate Değer Bir Sonuç Çıkmamıştı

MİT ve özel harekat polisleri gözetimi altında gerçekleştirilen kazılar, 13 Kasım 2016’da başlamış ve 3 Kasım 2017 tarihinde son bulmuştu. Kazılarda toprak kandil parçası, çatı kiremiti, amphora parçaları gibi buluntulara rastlandı.

Geçen nisan ayında, evde yangın çıktığı da bildirimişti.

Siz bu ilhan hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: İHA, Arkeofili

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Challenge fragman uzayda cekilen ilk uzun metraj

Uzayda Çekilen İlk Uzun Metraj Filmden Fragman Yayınlandı: İşte Rusya’nın Uzay Yarışındaki Son Adımı

RoboCop: Rogue City Oynanış Fragmanı

Yeni “RoboCop” Oyunu “Rogue City” Geliyor: Oynanış Fragmanı Yayınlandı