in

Twitter’da Deprem: Ofisler ‘Sabotaj’ Korkusuyla Kapatıldı, “Şirketin Batmasına Bir Hafta Kaldığı” İddia Edildi

Twitter ofisleri tedbir amaçlı kapatıldı, çalışanların giriş kartları iptal edildi. Elon Musk’ın 44 milyar dolara satın aldığı dijital yayın platformunda sular durulmuyor.

Twitter Deprem Elon Musk
- Reklam -
- Reklam -

Twitter şirketi zor günlerden geçiyor. Elon Musk tarafından 44 milyar dolar karşılığında satın alınan dijital yayın platformu, dönüşüm sancısını son derece şiddetli bir şekilde yaşıyor.

Dün gece şirketin San Francisco, Kaliforniya’daki genel merkezinde hareketli dakikalara şahitlik edildi. Şirket çalışanları bu sabah ofislerine giriş yapamazken giriş kartlarının iptal edildiği ortaya çıktı. Kararın ardında, sabotaj endişesi olduğu bildirildi.

Geçen günlerde Elon Musk, çalışanlarına Twitter 2.0’a geçiş süreci için yeni bir sözleşme önermişti. Ağır çalışma şartlarını beraberinde getiren bu sözleşmeyi kabul etmeyen ve hâlihazırda şirketin kritik pozisyonlarında görev alan birçok çalışan istifa kararı almıştı.

- Reklam -

Twitter Çöküşün Eşiğinde Olabilir

Yeni sözleşmeye imza atmayanlar için yolun sonu görülürken Musk bu sabah kritik bir hamleye imza atarak çalışanların merkez ofise girişini engelledi.

Platformer adlı haber platformunun editörlerinden Zoë Schiffer, paylaştığı Tweet’te şu ifadelere yer verdi:

“Twitter, çalışanları an itibarıyla geçerli olmak üzere uyardı. Bütün ofis binası geçici olarak kapatıldı ve giriş kartları askıya alındı. Bunun neden yapıldığına dair herhangi bir detay paylaşılmadı.”

Twitter Batıyor mu?

Schiffer ayrıca, Musk’ın 8 dolarlık mavi tik operasyonunun ardındaki ekibin işten çıkartıldığını da doğruladı.

Gelen bilgilere göre, şirketin ofisleri 21 Kasım 2022 tarihine dek kapalı kalacak. Çalışanlara ise basınla ya da sosyal medyayla herhangi bir bilgi paylaşılmaması uyarısında bulunuluyor.

İstifalar Sürüyor

The Verge’e açıklamalarda bulunan bir Twitter çalışanı, gerçekleşen istifaların boyutu düşünüldüğünde “platformun yakında dağılmaya başlayacağını” öne sürüyor.

“Şirketi bugünlere getiren herkes gidiyor. Kalanlar ne kadar direnirlerse dirensinler, Twitter’ın buradan kurtulması oldukça zor.”

- Reklam -

Newsweek gazetesinde yazan Travis Akers ise bir çalışanın, “Twitter’ın fişi çekmesine yaklaşık 1 hafta kaldı,” açıklamasında bulundu.

Elon Musk Süreçten Memnun

Twitter cephesinde hareketli saatler yaşanırken platformun yeni sahibi Elon Musk da yeni tweet’ler paylaşmayı sürdürdü. Musk, platformun mezar taşıyla dalga geçen bir ’meme’ paylaşırken aynı zamanda, “Tüm zamanların en yüksek trafiğine ulaştıklarını,” kaydederken, “Bırakın batsın,” ifadesini kullandı.

Twitter Elon Musk meme

Musk, bir başka gönderisinde ise bir “korsan bayrağı”na yer verdi.

Protestocular ise Musk’a cevabı ise genel merkez ofisine projeksiyonla ifade özgürlüğü yok, Musk’ın cehennemi, Elon’un aptal olduğunun kanıtı gibi yazıların yer aldığı görüntülerle verdi.

Twitter Ofisi San Francisco

Siz bu yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir, gelişmeler için Google Haberler profilimizi takip edebilirsiniz.

Kaynaklar: The Verge, Newsweek

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Durdurulamayan İnsanlık - Yuval Noah Harari

“Sapiens”in Yazarı Yuval Noah Harari’den Yeni Kitap: “Durdurulamayan İnsanlık”

Tutankamon Mezarı Yakınlarında Yeni Piramit Keşfedildi

Mısır’da Bilinmeyen Bir Kraliçeye Ait Yeni Bir Piramit ve Yüzlerce Mumya Keşfedildi