in

Twitter, Kullanıcıların Para Kazanabileceği ve Sesli Sohbete Katılabileceği Yeni Özelliklerini Duyurdu

Twitter, içerik üreticilerinin abonelik sistemi sayesinde para kazanabileceği Super Follows ve insanların sesli sohbet edebileceği Spaces özelliklerini duyurdu.

Twitter Super Follows Spaces
- Reklam -
- Reklam -

Sosyal medya platformları her geçen gün yeni özelliklerini kullanıcılarının hizmetine açmaya devam ediyor. Mecralar bir yandan birbirleriyle rekabet ederken bir yandan da birbirlerinin öne çıkan özelliklerini kendi sistemlerine nasıl entegre edebileceğini düşünüyor. Twitter da yaptığı yeni duyuruda, artık içerik üreticilerine ücretli bir şekilde abone olunabilme fırsatı verileceğini duyurdu. Super Follows özelliği geliyor. Ayrıca Clubhouse benzeri sesli sohbet odaları da Twitter Spaces ile yolda.

Instagram, Snapchat’i andıran Instagram Stories’i getirdiğinde bu konu bir hayli konuşulmuştu. Daha sonra Hikâyeler meselesi o kadar hayatımıza girdi ki Facebook, WhatsApp ve hatta Twitter bile (Fleets ile) bu işe girmekten gecikmedi. Sosyal medya platformları birbirlerinin özelliklerini kendilerince geliştirerek sistemlerine entegre etmekten çekinmiyorlar. Twitter da bu konuda iki güçlü adım atmaya hazırlandığını gösteriyor.

Facebook Gaming, YouTube ve Twitch gibi platformlar “abonelik” hizmeti ile içerik üreticilerine maddi destek sağlamayı mümkün kılıyor. Twitter ise şimdiye dek böyle bir sistemi denememişti. Ancak Super Follows ile işler değişecek gibi görünüyor.

- Reklam -

Twitter, Super Follows Özelliği ile İçerik Üreticilerine Para Kazanma Şansı Sağlayacak

Süper Takip olarak Türkçeleştirebileceğimiz bu özellik ile kullanıcılar, istedikleri içerik üreticilerine ücreti karşılığında abone olabilecek. Bu abonelikler sayesinde, özel paylaşımlara, listelere ya da videolara ulaşabilecek.

Twitter

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey, şimdiye dek yenilikçi ve güvenilir olmamakla eleştirildiklerini ifade etti. Super Follows ile bu algıyı kırmak üzere yola çıkacaklar. Twitter’da içerik üreten insanlar bugüne dek Patreon, Substack ve OnlyFans gibi farklı mecralar aracılığıyla abonelerinden destek toplayabiliyordu. Twitter bu hamleyle hem kendisine hem de sitede içerik üreten kişilere yeni bir gelir kapısı aralamaya hazırlanıyor. Özelliğin detayları ise henüz paylaşılmış değil.

Twitter Ayrıca Clubhouse Benzeri Sesli Oda Özelliği Spaces’i de Duyurdu

Geçen haftalarda en hızlı şekilde yükselen sosyal medya uygulamalarından birisi de kuşkusuz Clubhouse oldu. Kullanıcıların birbirleriyle sesli odalarda sohbet edebildikleri bu uygulamaya ilk dikkate değer rakip ise Twitter olacak gibi görünüyor.

- Reklam -

Spaces özelliği ile insanlar platformda sesli odalar kurup birbirleriyle sohbet edebilme imkânı bulacak.

twitter spaces

Hem Spaces hem de Super Follows özelliklerinin şimdilik beta aşamasında olduğunu hatırlatalım.

Peki siz bu hamleleri nasıl karşılıyorsunuz? Sizce sosyal medya platformlarının geleceği nereye gidiyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Loki Disney Plus

Tom Hiddleston’lı Loki Dizisinin Çıkış Tarihi Ertelendi

Yapay Zekâ Tiyatro Oyunu

Yapay Zekâ Tarafından Yazılan Tiyatro Oyunu Sahnelenecek