in

Yamyamlıkla Suçlanan Adam, ‘Kendini İyileştirmek için’ Kurbanını Yemeyi Tercih Etmiş

Yamyamlık ile suçlanan ABD’li James David Russell, 70 yaşındaki kurbanının etinden parçalar yiyerek kendisini ‘tedavi etmeyi’ amaçlamış.

yamyamlık ile suçlanan adam James David Russell
- Reklam -
- Reklam -

Yamyamlık suçlaması ve cinayetle anılan adam James David Russell için dava açıldı. Evinde insan dokuları bulunan Russell’ın kendisini tedavi edebilmek için 70 yaşındaki bir adamı öldürüp etinden parçalar yediği kaydediliyor.

Yamyamlık 21. yüzyılda her ne kadar alışkın olmadığımız bir haber başlığı olsa da, Amerika Birleşik Devletleri’nin Idaho eyaletinde cinayet ve yamyamlık suçlamasını içeren bir dava açıldı.

NBC’nin Mads Mikkelsen’li dizisi Hannibal’ı aratmayan olayda dava süreci önümüzdeki hafta başlıyor.

- Reklam -

Yetkililerin evinde insan “dokuları” bulduğu 39 yaşındaki James David Russell, geçen eylül ayında öldürüldüğü iddia edilen 70 yaşındaki David M. Flaget’la ilgili davada şüpheli konumunda yer alıyor.

Flaget, Bonner County Şerif Bürosu tarafından 10 Eylül 2021 tarihinde zanlının Idaho’ya bağlı Clark Fork kentindeki evinin dışındaki “bir araçta hareketsiz hâlde” bulunmuştu.

Bonners Ferry Herald adlı yerel gazetenin bildirdiği habere göre Flaget’ın cansız bedeninin tamamına ulaşılamadığını açıklandı. Vakayla ilgilenen dedektiflerin olay yerindeki kanlı mikrodalga fırın ve kana bulanmış bıçağa el koyduğu da bildirilenler arasında.

Dava belgelerinde yer alan bilgilere göre, yetkililer Russell’ın kendi “beynini tedavi etmek” için “etten parçalar keserek kendini iyileştirebileceğine” inandığını belirtti.

Idaho’da Bilinen İlk Yamyamlık Davası Görülüyor

Bonner County Dedektifi Phillip Stella perşembe günü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ölüm ve katliamla uğraşırken vicdanımız şoka uğruyor. Bildiğim kadarıyla bu, Idaho’daki ilk yamyamlık davası.”

Suçlu bulunması halinde Russell, Idaho’da 1990’larda resmen yasaklanan yamyamlıktan hapse giren ilk kişi olabilir. Russell, davada 14 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

- Reklam -

yamyamlık ile suçlanan adam James David Russell davası

Dedektif Stella yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Olayın kesinlikle hiçbir zaman bilemeyeceğimiz birçok yönü var.

“Bu, karşılaştığımız en kanlı suç mahalli değildi ama daha ziyade psikolojik bir, ‘Burada ne haltlar dönüyor?’ ve, ‘Neden insan parçaları topluyorum?’ tarafı vardı. Çok sık karşılaşmadığımız karanlık yolda yapılan bir yürüyüştü.”

Russell, şerif yardımcılarına kısa süre direndikten sonra tutuklanmıştı. Zanlı Idaho Güvenliği Sağlık Programı’na sevk edilince ekim ayındaki duruşma ertelenmek durumunda kalmıştı. Programın sonuçlarıysa şimdilik açıklanmış değil.

Cinayet ve yamyamlıkla suçlanan Russell’ın 28 Aralık 2021 tarihinde değerlendirme duruşmasına çıkması planlanıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

III. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu

III. Uluslararası Mitoloji Sempozyumu “Alegorik Yorumlar, Kültürel Tepkiler ve İnsan Deneyimi” Teması ile Geliyor

dark horse comics satıldı

Ünlü Çizgi Roman Yayıncısı Dark Horse, İsveçli Oyun Şirketine Satıldı