in

Youtube Türkiye Ofisi Kuruluyor: Şirket, Temsilci Atama Kararı Aldı

Youtube Türkiye ofisi açılıyor. Şirket, yeni sosyal medya yasası kapsamında temsilci atamak için çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

youtube türkiye sosyal medya yasası
- Reklam -
- Reklam -

Youtube, Türkiye’ye temsilci atıyor! Dijital yayın platformu, yeni sosyal medya yasası kapamında yerel bir tüzel kişi temsilci atama kararı aldıklarını ve süreci başlattıklarını duyurdu.

Video paylaşım servisi konusunda dünyada en çok kullanılan yayın servisi olan Youtube, Türkiye’de talep etilen temscili atama kararına uyacağını açıkladı. Şimdiye dek iki defa, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarla birlikte ceza yiyen kurum, yayın ilkelerine bağlı kalarak gerekli adımları atacağını açıkladı.

Hatırlanacağı üzere kamuoynun “sosyal medya yasası” olarak bildiği; tam adıyla “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 1 Ekim 2020 itibarıyla yürürlüğe girmişti. Yeni kanun sonucunda bir milyondan fazla abonesi olan tüm sosyal ağlara temsilci bulunma zorunluluğu getirilmişti.

- Reklam -

youtube logo

Kanuna göre gerekli şartları sağlayan tüm sosyal ağlar ve internet siteleri; en az 1 kişiyi temsilci olarak göstermesi ve bu kişinin de Türk vatandaşı olması gerekiyordu. Temsilci bildirmeyen kurumlarla ilgili önce idari para cezası, ardından da kademeli olarak erişim kısıtlaması getirilecekti. Şimdiye dek 10 milyon ve 30 milyon Türk lirası olmak üzere Facebook, Instagram ve Twitter gibi mecralar iki defa para cezası almış durumdalar. Sonunda tanınan mecralardan ilk adım Youtube ile gelmiş gözüküyor.

Youtube: “Türkiye için aldığımız bu karardan memnuniyet duyuyoruz.”

Youtube’dan gelen resmi açıklama şu şekilde:

“YouTube olarak şeffaflığa, ifade özgürlüğüne ve bilgi erişimine olan bağlılığımızı korurken, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki yerel yasa ve düzenlemelere uymak için her zaman özen gösteriyoruz. Kısa bir süre önce düzenlenen 5651 sayılı kanunla sosyal ağ platformları için getirilen yeni yükümlülükleri son birkaç aydır bütün boyutları ile inceledik.

- Reklam -

YouTube’un Türkiye’deki içerik üreticileri ve kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu biliyor, her gün on binlerce içerik üreticisinin YouTube’da yarattığı çok sesli özgün dünyayı ilgiyle takip ediyoruz. Bunun bilinciyle ve ilkelerimize bağlı kalarak YouTube için yerel bir tüzel kişi temsilci atama sürecini başlatma kararı aldık. Türkiye’deki yetkililerle de paylaştığımız bu kararı almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

youtube türkiye

Yayın servisinin aldığı bu karar sonrası sosyal medyada da birçok kişi ne olacağını merak etmeye başladı. Özellikle sansür konusunda yeni yaptırımların gelip gelmeyeceği veya kişisel bilgilerin devletle paylaşıp paylaşılmayacağı konusunda birçok kullanıcı daha net açıklama yapılmasını bekliyor.

Youtube’un aldığı temsilci atama kararını sizler nasıl buluyorsunuz? Sizce bizleri nasıl bir süreç bekliyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Barakamon anime inceleme

Barakamon İncelemesi: Kendi Yolunu Arayan Adam

Onlar Kalabalık, Biz Yükseğiz - Harold Bloom

Onlar Kalabalık, Biz Yükseğiz | Harold Bloom