in

Zodiac Katili’nin Kim Olduğu Sonunda Ortaya Çıktı: 60 Yıllık Gizem Çözüldü

Zodiac Katili kim sorusu 60 yıl sonra cevaplandı. Case Breakers ekibi, 37 insanın öldürülmesinden sorumlu kişinin kimliğini tespit etti.

Zodiac katili kim sorusu cevap buldu
- Reklam -

Zodiac Katili kim? Sorusu 60 yıl sonunda cevaplandı. En ünlü seri katiller arasında yer alan ismin kimliği FBI ajanları ve emekli kolluk kuvvetlerinden oluşan bir araştırma grubu tarafından nihayet deşifre edildi. Katil bugüne kadar toplamda 37 insanı öldürmüştü.

Dünyanın en ünlü seri katilleri listelerinde ilk sıralarda yer alan The Zodiac Killer, 1960’lı yılların sonu ve 1970’lerin başında ABD’nin Kuzey Kaliforniya bölgesinde faaliyet göstermişti. Zodiac Katili, 7’si polis olmak üzere toplamda 37 kişinin cinayetinden sorumlu tutuluyordu. Seri katil, yetkililere ve medyaya gönderdiği şifreli notlar sayesinde ünlenmişti.

Adı çoğunlukla Ted Bundy ve Karındeşen Jack ile anılan Zodiac Katili hakkında yeni ve çarpıcı bir gelişme yaşandı. Katilin gönderdiği notlarda yer alan şifreli kodlardan birisi daha kırıldı.

- Reklam -

Case Breakers adıyla anılan ve eski FBI ajanları ile emekli polislerden oluşan bir grup ünlü seri katilin kimliğini tespit etmeyi başardı. Araştırmaya göre 2018 yılında hayatını kaybeden Gary Francis Poste, 60 yıllık sorunun cevabı olarak karşımıza çıkıyor.

Zodiac Katili Yüzündeki Yara İzi Sayesinde Tespit Edildi

Gary Francis Poste’un katil olarak anılmasının ardındaki neden ise adli kanıtlarda saklı. Post’un fotoğraflarındaki yara izleri ile Zodiac Katili’nin robot resmindeki yara izlerinin birebir uyması; Case Breakers’ı bu sonuca götüren en önemli ipucu.

zodiac katili kimdir

Case Breakers ekibi, Zodiac Katili’nin 1968 ve 1969 yıllarında San Francisco bölgesindeki 5 cinayetle ilintili olduğunu belirtirken 6. bir cinayet hakkında da ilk bağlantıların kurulduğunu belirtiyor. Bununla birlikte katilin tam adına dair bir şifreli mesaj keşfedildiği ve bunu çözmek için çalışmaların sürdüğü de aktarılıyor.

Araştırma ekibinde yer alan eski bir ordu istihbarat ajanı Jen Bucholtz, şifreli mektuplar hakkında şunları ifade ediyor:

- Reklam -

“Bu anagramları çözebilmek için Gary’nin tam ismini bilmemiz gerekiyor. Bu gerçeği çözebilmenin başka bir yolu yok.”

Konu hakkında şimdilik FBI tarafından yapılmış resmi bir açıklama ise şu an için yok.

The Zodiac Killer uzun yıllardır edebiyat, televizyon, müzik ve sinema yapımlarına ilham olmuş bir figür. Clint Eastwood’un 1971’deki Dirty Harry filmi ve American Horror Story gibi diziler, bu karakteri kurgusal olarak hikâyelerine temel almıştı.

Konu hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    Alın çizgileri benzer olabilir ama yüzü başka bir şüpheliye benziyor. Belki de asıl katili taklit eden, bir katil daha vardır. Ben pek inanamadım, bilmiyorum. :thinking:

  2. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Alın kırışıklığı ama onlar, yara izine benzetemedim. Robot resim de hiç benzemiyor. Bu robot resim ile bu adam aynı kişi ise o resmi çizene buradan selam olsun çok güzel çizmiş :sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

hamlet dizisi yayın tarihi

Yerli Shakespare Uyarlaması “Hamlet” Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu

Nikolas Fragmanı

Nikolas Fragmanı: Netflix’in Maggie Smith’li Noel Filmine İlk Bakış