in ,

Yerli Siberpunk Filmi “Reckoning” Desteklerinizi Bekliyor!

Blade Runner ve Ghost in the Shell esintili yerli bir Siberpunk filmine ne dersiniz? “Reckoning” ekibi bu büyülü hayali gerçekleştirebilmek için desteklerinizi bekliyor!

reckoning ust
- Reklam -
- Reklam -

İstanbul Bilgi Üniversitesi‘nde bir grup sinema-televizyon öğrencisinin, bitirme projesi olarak tasarladıkları Reckoning adlı siberpunk türündeki kısa film Fongogo üzerinden desteklerinizi bekliyor.

Blade Runner ve Ghost in the Shell gibi pek çok yapımın esintisini taşıyan ve ülkemizde pek benzerine rastlanmayan türdeki bu eserin konusu kısaca şöyle:
Lost City, son yıllarda etkileri tam olarak tespit edilemeyen bir çip vasıtasıyla insanların DNA’sına karışan yeni bir uyuşturucunun yükselişine tanık olmaktadır. Gray, bu ”strip” adı verilen uyuşturucuyu araştırmakla görevli bir ”siber polistir” fakat araştırma sırasında kendisi de bir bağımlıya dönüşmüştür ve bir dizi olayın içine çekilecektir.
Başta klasik bir bitirme projesi olarak ortaya çıkan ancak sonradan sinemamız için de güzel bir adıma dönüşebileceği fark edilen “Reckoning“in yazar, yönetmen ve yapımcısı Melisa Kavsak ve yürütücü yapımcısı Başak Çoruh‘un projelerini anlattıkları kısa videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube video

- Reklam -

İzleyiciye gerçek dışı bir dünyada bulunma deneyimi sağlamayı hedefleyen film hakkında detaylı bilgi almak ve destekte bulunmak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Reklam -

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Prom3trus Prom3trus dedi ki:

    Kısa film olsada ülkemizde bilim kurgu pek tutmuyor ama böyle yeni şeylere ihtiyaçımız var.

    Başarılar dilerim.

  2. Avatar for JCDenton JCDenton dedi ki:

    Öncelikle ben de başarılar dilerim. Fakat ufaktan başlamayıp büyük işlere oynamak tuhaf gelmiştir bana.

    Projenin tanıtıldığı videoyu izledim. Tanıtım videosunda en azından konuşmalar kesilirken daha yumuşak kesilebilirdi ve aynı mekanda çekilip ses kalitesinin farklılığı önlenebilirdi. Bu videonun çekimine verilen emek biraz daha fazla olsa ikna ediciliği artardı.

  3. Avatar for Prom3trus Prom3trus dedi ki:

    Katılıyorum fakat bu kısa film bir kıvılcım çıkartma şansı olabilir.Ülkemizde bilim kurguya verilen önem artabilir.

  4. Avatar for Cyrist Cyrist dedi ki:

    Kötülemiyorum fakat çok garip gerçekten. Ortada fazla bir şey yok, sonuçta ne çıkacağı da belirsiz. Hani kendini tanıtmış olsa bu ekip ve buna sonradan kalkışsa daha mantıklı olurdu. Yanlışım varsa düzeltin eğer kendilerini tanıttılarsa kısa filmlerle felan. Düşüncem bu açıkçası.

    Onu geçersek cyberpunk düşüncesi tabii ki güzel. Umarım başarabilirler.

  5. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Öğrenciler, kısa film projeleri için destek arıyorlar. Yani şimdiden ne çok yerilecek ne de çok övülecek bir durum yok. Talebelerin işi olsun diye katkı sağlanır. (Tabii önce banka hesabımı kontrol etmeliyim. İnsafsız banka! Geçen, az kalsın yüreğime indiriyordu!)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tdk ust

TDK, Sözlüklerindeki Cinsiyetçi ve Ayrımcı İfadeleri Kaldıracak mı?

Kralkatili Güncesi uyarlaması rüzgarın adı

Kralkatili Güncesi Uyarlamalarının Yapımcısı Lin-Manuel Miranda’yla Söyleşi