in ,

Yıllar Sonra “Inception”ın Sonu Açıklığa Kavuştu!

Christopher Nolan’ın en çok konuşulan filmlerinden biri olan “Inception”ın sonu nihayet açıklığa kavuştu! Yapımda Miles rolüyle yer alan Michael Caine, filmin gizemini ve sonunu hayranlarla paylaştı.

Inception
- Reklam -
- Reklam -

Bundan 8 yıl önce beyaz perdeye çok konuşulan bir film gelmişti: “Inception”. Oyuncu kadrosu, çekimler, insanın zihnini allak bullak eden senaryosu… Her yönüyle izleyicileri tatmin eden bir eser olmuştu. Hem filmin kalitesi hem de içinde barındırdığı gizemlerden dolayı da usta yönetmen Christopher Nolan’ın yapımı yıllardır hayranlarının ağzından düşmedi.

Neresi rüyaydı neresi gerçeklikti? Filmin o ünlü sonunda tam olarak ne oldu? (Hâlâ izlemeyenler için bundan sonrası haliyle spoiler olabilir) Cobb uyanık mıydı yoksa rüya mı görüyordu? Bu tartışmalar hâlâ sıcaklığını koruyorken, Inception’da Miles rolüyle yer alan ünlü aktör Michael Caine, Film 4 Summer Screen adlı etkinlikte yaptığı konuşmasıyla genel olarak filmin gizemini ve sonunu açıklığa kavuşturdu:
“Inception’ın senaryosunu elime aldığım zaman, biraz kafa karışıklığı yaşamıştım. Sonrasında Nolan’a şöyle söyledim, ‘Rüyanın neresi olduğunu anlayamıyorum. Ne zaman rüya, ne zaman gerçeklik oluyor’ O da bana şu şekilde yanıt verdi, ‘Eğer sen sahnenin içindeysen o gerçeklik.’ Buradan çıkarımı yaparsınız, eğer ben sahnede varsam o gerçeklik, yoksam o rüyadır.”
Inception hayranları sonunda bir oh çekebilecek. Muğlak kalması daha mı iyiydi yoksa? O belirsizlik etkiyi artırıyor muydu?

Bu arada evet, Caine son sahnede vardı… Gelin o ünlü sahneyi tekrar ziyaret edelim.

- Reklam -
YouTube video

Kaynak: Film4

- Reklam -

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

fotograftaki kadin komiser tahsin ust

Komiser Tahsin’in Yeni Macerası “Fotoğraftaki Kadın” Çıktı

daktilo kr

Seçkide 110. Sayı: “Daktilo Öyküleri”