in

Yozgat’ta 600 Yıllık Nadide Bir Kitap Ele Geçirildi

Yozgat’ta bir otomobilde yapılan aramalar sonucunda Almanca olarak yazılmış yaklaşık 600 yıllık nadide bir kitap ele geçirildi.

kitap
- Reklam -
- Reklam -

Yozgat’ta jandarma ekipleri tarafından durdurulan bir otomobilde yapılan aramalar sonucunda Almanca olarak yazılmış, Hristiyanlık ve dönemin toplumsal yaşantısını anlatan yaklaşık 600 yıllık kitap ele geçirildi.  Kitabın, Avrupa’da matbaanın kullanılmaya başladığı dönemlerde basılan ilk kitaplardan olduğu belirtildi.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İstanbul’dan Yozgat’a tarihi ese getirerek alıcı arayan kişilerin bulunduğu bilgisine ulaştı. Ekipler bunun üzerine şüphelilerin bulunduğu otomobili Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesinde durdurarak arama yaptı. Aramada, 1044 sayfalık tarihi kitap ele geçirildi.

Hristiyanlık ve Dönemin Toplumsal Yaşantısını Anlatan Bir Kitap

Kitabın, 15’inci yüzyılda eski Almanca dilinde yazıldığı ve Avrupa’da matbaanın kullanılmaya başladığı dönemlerde basılan ilk kitaplardan olduğu ifade edildi.

- Reklam -

Yapılan incelemede, kitabın, Hristiyanlık ve dönemin toplumsal yaşantısını anlattığı belirlendi. Ele geçirilen eser Yozgat Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Kitabı ellerine nasıl geçirdikleri henüz belirlenemeyen ve otomobilde bulunan 3 kişi de gözaltına alındı.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

- Reklam -

Almanya’nın En Eski Halk Kütüphanesi Bulundu!

Neden Okuyabileceğimizden Daha Fazla Kitap Alırız?

Sivas’taki “Hobbit Evleri” Hizmete Açıldı

Gotik Edebiyatı Sizlere Sevdirecek 10 Kitap Önerisi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Kaynak: DHA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kadın

Korku Sinemasında Kadına Bakış II: John Carpenter’ın Kadın Karakterleri

Gülten Dayıoğlu

Gülten Dayıoğlu “Muğla’nın Minik Yazarları” Projesinde