in

Yunanistan’daki Korkunç Yangında Yönetmen Angelopoulos’un Arşivi de Kül Oldu

Yunanistan’da gerçekleşen feci yangında Theodoros Angelopoulos’un evi de kül oldu. Ünlü yönetmenin tüm arşivi tarihe karıştı!

Theodoros Angelopoulos arsivi yunanistan yangin
- Reklam -
- Reklam -

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında çıkan yangında 80’den fazla insan öldü, sayısız hayvan telef oldu, doğa büyük bir darbe aldı.

Bu korkunç olayı endişe ve üzüntüyle takip ederken bir haber de Yunan sinemasının önemli isimlerinden, yönetmen Theodoros Angelopoulos’tan geldi. Ünlü yönetmenin evi de yangında yok olanlar arasındaydı.

Bir Twitter kullanıcısı, paylaştığı fotoğrafla olayı duyurdu:

- Reklam -


“Burası yakın zaman yönetmeni Theo Angelopoulos’un tüm arşivine yuva olmuş ev. Her şey yanıp kül oldu. Bu kayıp sadece modern Yunan kültürüne değil tüm dünya kültürünedir.”
Yönetmenin bütün arşivi, özel kayıtları, fikri mülkiyeti ve sanat mirasının saklandığı bina şu anda kül olmuş hâlde.

Theo Angelopoulos yangin

2012 yılında kaybettiğimiz Angelopoulos, Sonsuzluk ve Bir Gün (Mia Aioniotita Kai Mia Mera), Ulis’in Bakışı (To Vlemma Tou Odyssea), Puslu Manzaralar (Topio Stin Omihli) gibi birbirinden önemli filmlerle sinema hafızamıza damga vurmuştu.

Kaynak: Birgün

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

game of thrones

Game of Thrones’un Beş Yan Dizisinden Sadece Biri Hayatta

Patrick Rothfuss kralkatili telaffuzlari

Patrick Rothfuss’un Kralkatili Güncesi Serisi’nde Hangi İsim, Nasıl Telaffuz Ediliyor?