in

Yusuf Atılgan Tüm Kitaplarıyla Can Yayınları’na Geçti!

Edebiyatımızın önemli isimlerinden Yusuf Atılgan’ın tüm eserleri bundan sonra Can Yayınları etiketiyle bizlerle olacak!

yusuf atilgan can
- Reklam -
- Reklam -

Uzun zamandır Yapı Kredi Yayınları‘ndan görmeye alışkın olduğumuz Yusuf Atılgan‘ın eserleri artık Can Yayınları tarafından basılacak. Atılgan’ın en önemli iki eserinden Anayurt Oteli ilk defa 1973’de Bilgi Yayınevi’nden çıkarken, Aylak Adam adlı eseri ise 1959 yılında Varlık Yayınları’ndan çıkmıştı. Atılgan’ın eserleri günümüze kadar pek çok yayınevi değiştirirken en son bu eserlerin sırasıyla 2001 ve 2007 yıllarında Yapı Kredi Yayınları tarafından baskısı yapılmıştı. Bu defa ise yazarın tüm eserlerini, 1980 sonrasında bir süre redaktör görevini de üstlendiği Can Yayınları’ndan okuyacağız.

Can Yayınları, beyaz kapak üstüne görsel yerleştirerek oluşturdukları klasik tasarımlarından sıyrılalı çok oldu. Artık grafik tabanlı ve tipografik kapak tasarımları ile dikkat çekmeyi başaran yayınevi yine Atılgan serisini de işin ehline teslim etmiş; Umberto Eco serisi ile Avrupa Tasarım Ödülüne layık görülmesi dışında onlarca tasarım ödülü de almış Utku Lomlu, Yusuf Atılgan külliyatına yeni bir soluk vermiş. Tabii bu yeni tasarımların herkesi mutlu edip etmeyeceği de tartışılır. Sizler nasıl buldunuz?

yusuf atilgan can kitaplar

- Reklam -
- Reklam -

Editörlüğünü yazar Faruk Duman‘ın üstlendiği kitaplar raflarda yerini henüz almışken yakın zamanda bir tane edinip, Tüm Öyküler’de yer alan Ağaç hikâyesinin sıcaklığını tekrar hissetmeyi ümit ediyoruz.

* Yusuf Atılgan Külliyatının Saklı Parçası İlk Defa Raflarda: “Siz Rahat Yaşayasınız Diye”

Uygar Özdemir

Sanat tarihi, Türk mitolojisi ve fantastik edebiyat meraklısı; sıklıkla okur, çizer, yazar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tukenis kulubu ust

Jeffrey Moore’un Tükeniş Kulübü Raflarda

kendi masalinla bulus ust

Psikolojik Bir Masal Dinletisi: Kendi Masalınla Buluş