in

Yüzen Kütüphane İzmir İçin Hazırlanıyor

İzmir’in Pasaport İskelesi önümüzdeki günlerden itibaren yüzen bir kütüphaneye ev sahipliği yapmaya başlayacak!

zubeyde hanim yuzen kutuphanesi
- Reklam -
- Reklam -

Yine Kayıp Rıhtım ve yine bir kütüphane haberi. Üstelik bu defaki kütüphanemiz yüzüyor! İzmir’in Pasaport İskelesi yanında demirli bulunan ve kısa sürede İzmir’in simgelerinden biri haline gelen Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi, Türkiye’nin ilk yüzen kütüphanelerinden birisi olmaya hazırlanıyor.

Geçen haziran ayında bakım için gerekli çalışmaların başlatıldığı gemi, nihayet hazır. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye’nin ilk yüzen kütüphanesi için tarihi belirledi: Mayıs 2019!

İzmir’in Kordon bölgesinde bulunan Pasaport İskelesi’ne demirli Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi Haziran 2018’den beri bakım nedeniyle Alaybey Tersanesi’ndeydi.

- Reklam -
- Reklam -

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirilecek Türkiye’nin ilk yüzen kütüphanesi hakkında Öztürk’ün açıklaması şöyle:
“Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi şu an Alaybey Tersanesi’nde, revizyonları tamamlandı. İçi yeniden düzenlendi. Güzel bir gemi oldu. İzmir’in en önemli simgelerinden biri olan Büyük Önder Atatürk’ün annesinin adını taşıyan gemi, bu ay Pasaport’taki yerine yanaşacak.”
Yüzen kütüphanenin hem çocuklar hem de yetişkinler için tasarlandığını aktaran Öztürk, denizcilik meselesine ilgi duyanların da gönül rahatlığıyla tercih edebilecekleri bir kütüphane hazırladıklarını ekledi:
“Kütüphanedeki kitapların temini odamız tarafından yapıldı. Bir sürü kitabımızı bağışladık, ayrıca çocuk kitaplarını gemideki kütüphane için satın aldık. Çok güzel bir gemi olacak. Denizcilikle ilgili konulara ilgi duyanlar çok rahatlıkla gidip çaylarını kahvelerini içerken araştırma yapabilecekler. Bilgisayarlar da olacak. Dolayısıyla Türkiye’nin denizdeki ilk kütüphanesi olacak. Yüzen bir kütüphane olacak. Bu projeyi biz Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile gerçekleştiriyoruz. Kütüphane için denizcilikle ilgili tüm kitapları bağış olarak kabul ediyoruz. Ne kadar büyütürsek kütüphaneyi İzmir’e, Türk denizciliğimize, çocuklarımıza o kadar faydalı olacak.”
Ne dersiniz? Yüzey bir kütüphanede kitap okuyup Ege Denizi’ni izlemek keyifli olmaz mıydı?
Kaynak: DHA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Güzel şeyler de oluyor ülkede. Katılım oranı nasıl acaba?

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Müzeyken gitmek bir türlü kısmet olmamıştı. Kütüphaneye uğramayı düşünüyorum. Müsaade ederlerse birkaç fotoğraf da çekerim belki. Bakalım :slight_smile:

  3. Avatar for Tamarix Tamarix dedi ki:

    Bugün Pasaport’ta karşıma çıktı, gezme şansı buldum. Hem de sergi varmış iyi denk geldi. Gemilerde kullanılan malzemeleri sergilemişler dürbünler, sağlık malzemeleri, çaydanlıklar, düğümler ve birçok eski vardı. Gemi maketleri ve ders kitapları da var. Ayrıca kitaplıkta denizcilik ile ilgili kitap yanında çocuk kitapları da gördüm. Üst katı da dinlenme yeri yapmışlar. Çok kalabalıktı, her yaştan insan vardı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mikro Bilimkurgu Hikayeleri

Sizi Uzayın Derinliklerine Götürecek 15 Mikro Bilimkurgu Öyküsü

Konstantin Mührü

Vatikan’da Başlayıp İstanbul’a Uzanan Efsanevi Bir Gizem Avı: Konstantin Mührü