Menu
in ,

Yüzüklerin Efendisi Neredeyse Tarantino Yönetmenliğinde Tek Film Olacakmış!

Peter Jackson’ın “Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi” neredeyse tek bir film olacakmış. Üstelik yönetmen koltuğu için de Tarantino düşünülüyormuş!

Sevgili Peter Jackson, Tolkien’in ölümsüz eseri Yüzüklerin Efendisi’ni bizlere 11 saatlik görsel bir şölen olarak sunmuştu. Hem Oscar’ı hem sinema salonlarını silip süpüren serinin akıbeti, aslında çok daha farklı bir şekilde gelişebilirmiş!

Şu sıralar ön siparişte olan “Anything You Can Imagine: Peter Jackson and the Making of Middle-earth” kitabından, The Guardian’ın bizlere usulca aktardığına göre her şey çok daha tuhaf(!) bir şekilde gelişecekmiş.

Serinin eski yapımcısı Harvey Weinstein “daha radikal ve yenilikçi” bir uyarlama peşindeymiş. Öyle ki kendisi Jackson’a seriyi 2 saatlik tek bir filme düşürmesi konusunda baskı yapmış. Bunun ne demek olduğunu, birçoklarınız şimdiden tahmin etti bile.

- Reklam -

Miğfer Dibi sahnelerinin tamamının atıldığı bu versiyonda, Eowyn Faramir’in kız kardeşi olacakmış. Boromir ise yapımda hiç yer almayacakmış! Tıpkı Balrog, Merry ve Pippin’in de filmde kendisine yer bulamaması gibi. Saruman’ın varlığı ise henüz netliğe bağlanmamış.

Weinstein’ın yapım şirketi Miramax, Jackson’ın bu talepleri yerine getirmemesi durumunda alternatif olarak Quentin Tarantino ile de görüşme halindeymiş ve belli ki Jackson’a aba altından epey sopa gösteriyormuş. Bir diğer yönetmen ihtimali ise Shakespeare in Love’ın başındaki isim John Madden imiş.

Neyse ki New Line Cinema, tıpkı Rohan’ın süvarileri gibi devreye girdi ve büyük oyunu bozarak sinema tarihine damga vuran bu kıymetli serinin kaderini bambaşka yerlere taşıdı. İyi ki!

“Anything You Can Imagine: Peter Jackson and the Making of Middle-earth” kitabı belli ki bizlere oldukça eğlenceli bilgiler sunacak. Kitap Ekim 2018’de yurt dışında satışa çıkmış olacak.

Peki tüm bu curcuna hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Tek filmlik bir “Yüzüklerin Efendisi” gerçeği, her şeyi ne derece değiştirirdi?

Kaynak: TheCut

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Yorum Yap

Exit mobile version